Peitsarin koulun sisäilmatutkimukset jatkuvat

Peitsarin koulun sisäilmatyöryhmä on tiedottanut oppilaiden vanhempia ja henkilökuntaa koulurakennuksen sisäilmasta.

Osalla Peitsarin koulun opettajista ja oppilaista on esiintynyt oireita, pääasiallisesti ärsytysoireita. Oireilun johdosta kiinteistössä tehdyt sisäilmatutkimukset ovat valmistuneet vuoden 2017 lopulla. Löydösten perusteella Mikkelin seudun ympäristöpalveluiden terveysvalvonta toteaa lausunnossaan, että Peitsarin koulussa esiintyy terveydensuojelulain 27 §:n mukaista terveyshaittaa. Välitöntä vaaraa terveydelle ei kuitenkaan ole.

– Tutkimustiedot ovat alustavia, mutta toistaiseksi niissä ei näy akuuttia vaaraa, kommentoi Mikkelin kaupungin tilapalveluiden kiinteistöjohtaja Jarkko Hyttinen.

– Tutkimukset jatkuvat nyt liikuntasalin osalta, Hyttinen täsmentää.

Peitsarin koulun liikuntasalin lattiarakenteeseen tehdään jatkotutkimuksia viikolla 9. Kiinteistön ilmanvaihtoa on tehostettu toistaiseksi sisäilmatutkimuksen tulosten perusteella. Lisäksi rakenteiden ilmatiiveyttä parannetaan välittömillä korjaustoimenpiteillä.

Kiinteistökohtainen sisäilmatyöryhmä pitää vanhemmat ja koulun henkilökunnan tietoisina asian etenemisestä. Tilapalvelut on kertonut Peitsarin koulun neuvottelukunnalle alustavan aikataulun väistötilojen eli parakkien hankinnasta. Suunnittelun, kilpailutuksen ja rakentamisen jälkeen muuttaminen väistötiloihin tapahtuisi marraskuussa 2018. Neuvottelukunta haluaa nopeuttaa aikataulua siten, että parakit olisivat käytössä jo syyslukukauden alkaessa.