Valssimyllyn ja viljasiilon purkaminen alkaa

Mikkelin kaupunki purkaa keskustassa sijaitsevat valssimyllyn ja viljasiilon.

Valssimylly on rakennettu kahdessa osassa: keskiosa vuonna 1924 ja laajennus etelänpuoleiseen päätyyn vuonna 1941. Viljasiilorakennus on tehty vuonna 1963. Kaupunkikuvaa vahvasti hallitsevat rakennukset väistyvät uuden palvelutalon ja kerrostalon tieltä. Purkutyö alkaa syyskuussa ja valmistuu helmikuussa 2019.

Valmistelevat työt

Tontilla on kesän aikana suoritettu pilaantuneen maa-aineksen sekä jätejakeiden poistamista maaperästä. Viljasiilon länsirinteeseen on aikanaan haudattu muun muassa rakennusten purkujätettä ja nämä materiaalit sekä pilaantuneet maa-ainekset puhdistettiin kaupungin infrapalvelut-yksikön toimeksiannosta. Työt suoritti Maarakennus Talpa Oy.

Rakennuksissa on kesän aikana tehty myös tuhoeläinten torjunta, lepakkokartoitus sekä eloperäisen materiaalin poistaminen. Haasteelliset puhdistustyöt suoritti Mikkeli Siivotaan Oy.

Työmaan edistyminen

Työmaan edistymistä voit seurata Mikkelin kaupungin nettisivuilta osoitteesta www.mikkeli.fi/viljasiilo.

Sivustolle päivitetään ajankohtaista tietoa hankkeesta. Lisäksi purkutyötä voi seurata sivustolle linkitettävän live-kameran kautta.

Liikennejärjestelyt

Rakennusten purkaminen vaikuttaa alueen liikennejärjestelyihin. Mannerheimintie (väliltä Linnankatu–Hallituskatu) suljetaan yleiseltä liikenteeltä. Julkiset kulkuneuvot, taksit ja hälytysajoneuvot pääsevät edelleen kulkemaan työmaan ohi toista kaistaa pitkin.

Raatihuoneenkatu (väliltä Porrassalmenkatu–Mannerheimintie) suljetaan kokonaan yleiseltä liikenteeltä. Liikennöinti kadun varrella oleviin kiinteistöihin sallitaan.

Jalkakäytäville rakennetaan Mannerheimintielle ja Raatihuoneenkadulle katettuja osioita, joita pitkin jalankulkijat voivat turvallisesti kulkea työmaan läheisyydessä.

Liikennejärjestelyjen kestoista tiedotetaan tarkemmin hankkeen edetessä. Alueella on myös syytä kiinnittää entistä tarkemmin huomiota liikennemerkkeihin, joilla osoitetaan muuttuneet liikennejärjestelyt.

Urakoitsija

Mikkelin kaupunkiympäristölautakunta käsittelee valssimyllyn ja viljasiilon tarjousten hyväksymisen 4.9.2018. Määräaikaan mennessä tarjouksen olivat jättäneet Delete Finland Oy, Maamerkki Infra Oy, Purkupiha Oy ja Umacon Oy.