Tiedote Norpanhovin päiväkodin sisäilmasta

Norpanhovin päiväkodin sisäilmatyöryhmä tiedottaa.

Norpanhovin päiväkodilla toimii kiinteistökohtainen sisäilmatyöryhmä. Sisäilmatyöryhmä päättää tehtävistä selvityksistä ja tutkimuksista, korjaustoimenpiteistä ja seurantatoimista. Ryhmä seuraa myös toimenpiteiden toteutusta.

Norpanhovin päiväkodissa osa käyttäjistä on kokenut saavansa oireita päiväkodin sisäilmasta. Tiloissa on todettu terveyshaitan riskiä nostavia tekijöitä, esimerkiksi mineraalivillakuituja sisäilmassa ja ilmavuotoja rakenteista. Lisäksi päiväkodissa on riskirakenteita.

Keittiön lattiasta on löytynyt aikaisemmin paikallinen kosteusvaurio. Tämä vaurio samoin kuin rakenteessa alapihan puolella oleva valesokkeli on korjattu kesän ja syksyn 2018 aikana.

Päiväkodissa on suositeltu muun muassa poistamaan tiettyjä riskirakenteita sekä tekemään toimenpiteitä rakenteiden tiiveyden parantamiseksi. Kohteessa tullaan suorittamaan suositeltuja korjaustoimenpiteitä.

Sisäilmatyöryhmä kokoontuu seuraavan kerran tammikuussa.