Tiedote Urpolan koulun sisäilmasta

Urpolan koulun sisäilmatyöryhmä kokoontui 27.11.2018.

Urpolan koulussa on syyslomalla suoritettu alakattojen yläpuoliset puhdistukset sekä käytävätilojen tiivistykset ja pölynsidontamaalaukset. Alakerran käytävän mattoa ei ehditty vaihtaa syysloman aikana. Työ pyritään suorittamaan joululomalla.

Koulussa tehtiin syyskuun aikana rakenteiden tiiveysmittauksia ja selvittiin mahdollisia ilmavuotoreittejä lämpökamerakuvauksin sekä merkkiainekokein. Mittausten tarkoituksena oli varmistaa korjaustöiden onnistuminen. Näiden mittausten perusteella havaittiin, että tiivistyskorjaukset olivat onnistuneet tutkituissa tiloissa. Tiivistyskorjauksia tullaan tekemään edelleen tekstiilikäsityön luokassa ja kuvaamataidon luokassa.

Osaan koulun käytävätilojen ikkunoista oli tarkoitus asentaa syysloman aikana raitisilmaventtiilejä, mikäli paine-eromittauksien jälkeen todettaisiin, että rakennus ei pysyisi lievästi ylipaineisena tai lähellä tasapainotilaa. Paine-eromittaukset on suoritettu marraskuussa ja niiden perusteella koulun ilmanvaihto on tasapainossa.

Koulussa järjestetään vanhempainilta alkuvuodesta. Seuraava sisäilmatyöryhmän kokous on helmikuun 2019 lopulla.

Linkki: Mikkelin kaupungin sisäilmatoimintamalli