Mikkelin kaupungin brändi uudistuu!

Maanantaina 4.2.2019 Mikkelin kaupunginhallitus hyväksyi pitkään valmistellun brändikirjan. Brändikirjan mukaan Mikkelin persoona on rohkea yllättäjä. Brändin äänensävy huokuu iloa ja älyä, räväkkyyttä ja lämpöä. Mikkeli ei ota käyttöönsä vain yhtä iskulausetta, vaan kaupungin markkinointiviestit vaihtuvat muun muassa kohderyhmän ja viestittävän sisällön mukaan. Äänensävy määrittää kuitenkin kaikkea kaupungin markkinointiviestintää.

Brändikirja

Brändikirjaa on kaupungissa valmisteltu keväästä 2017 saakka.  Syksyllä 2018 kaupunginhallitus hyväksyi brändimäärittelyt, jotka sisältyvät nyt hyväksyttyyn brändikirjaan. Määrittelyjen pohjalta on luotu käytännön työkaluja brändimäärittelyjen ilmentämiseen. Graafisen ohjeiston lisäksi brändikirjan uudessa osassa esitellään tuoreita brändin mukaisia imagovalokuvia, otetaan kantaa brändin äänensävyyn ja kuvatyyliin sekä esitellään ilmeen sovelluksia.

Kaupungin imagovalokuvien suunnittelussa on huomioitu kaupungin strategisten päämäärien vuoden 2019 painopisteet. Kuvissa esitellään kaupungin kulttuuri- ja vapaa-ajan tarjontaa. Kuvien ympärille on rakennettu kaupungista kertovat yllättävät tarinat.

Brändin määrittelyissä korostuvat uuden luomisen kulttuuri sekä rohkeus tarttua hetkeen ja toimia päättäväisesti. Brändin arvot kumpuavat kaupungin strategiasta. Brändin menestys- ja vetovoimatekijät on koostettu kaupungin vahvuuksista, jotka liittyvät paikallisten ihmisten osaamiseen, luontoon, historiaan ja elämänlaatuun.

”On hienoa, että brändikirja on vihdoin valmis”, kommentoivat kaupungin viestintäpäällikkö Heidi Hänninen ja markkinointisuunnittelija Emmi Eronen kaupunginhallituksen päätöksen jälkeen. Hänninen ja Eronen kertovat, että brändi näkyy ensimmäistä kertaa yleisölle Mikkelin kaupungin syntymäpäivänä 7. päivä maaliskuuta.

Brändikirjan tekemisessä on osallistettu kaupunkilaisia laajasti kyselyin ja työpajoin. Esimerkiksi ”Millainen mikkeliläinen olet” -testiin vastasi viime keväänä lähes 6000 mikkeliläistä.  Brändikirjan taitosta ja suunnittelusta on vastannut markkinoinnin palvelutoimisto Avidly. Kaupungin uudet brändikuvat on ottanut valokuvaaja Pihla Liukkonen Konstrastiasta.

Kuva: Pihla Liukkonen, Kontrastia

Lisätietoa kaupunginhallituksen päätöksestä:
kaupunginhallituksen puheenjohtaja Markku Aholainen
puh. 040 074 5537
 

Lisätietoa brändistä:
viestintäpäällikkö Heidi Hänninen
heidi.hanninen@mikkeli.fi puh. 040 129 5048

markkinointisuunnittelija Emmi Eronen
emmi.eronen@mikkeli.fi puh. 040 129 4647