Sodan ja rauhan keskus Muistin muutostöistä vastaava arkkitehtitoimisto on valittu

Sodan ja rauhan keskus Muistin muutostöistä vastaava arkkitehtitoimisto on valittu. Sopimus lahtelaisen arkkitehtitoimisto Arkviiri Oy:n kanssa kirjoitettiin perjantaina 8.2.2019. Arkviiri vastaa Päämajataloon tehtävien muutostöiden sekä tiedekeskuksen näyttelyarkkitehtuurin suunnittelusta.

Mikkelin kaupungin kiinteistöjohtaja Jarkko Hyttinen allekirjoitti sopimuksen kaupungin edustajana. Mikkelin kaupunki teettää muutostyöt tiloihin, jotka tulevat Sodan ja rauhan keskus Muistin käyttöön.

– Arkkitehdin valinta on tärkeä askel Muistin perustamisen etenemisessä. Työskentely arkkitehtitoimiston kanssaan on jo nyt lähtenyt hyvin käyntiin, kuvailee Sodan ja rauhan keskus Muisti Oy:n toimitusjohtaja Olli-Pekka Leskinen. Suunnittelutyö tehdään tiiviissä yhteistyössä Muistin, Mikkelin kaupungin tilapalveluiden ja Arkviirin kanssa.

Sodan ja rauhan keskus Muisti on tiedekeskus, jonka toiminnan keskiössä ovat uusinta teknologiaa hyödyntävät, sotaa ilmiönä käsittelevät kokemukselliset ja vuorovaikutteiset näyttelyt. Muisti kertoo ihmisistä sodassa. Se selittää, välittää ja taltioi sotaan liittyviä tapahtumia, kokemuksia ja tietoa uusille sukupolville. Muisti saa ihmiset ajattelemaan ja ymmärtämään sodan todellisuutta ja kauheutta, mutta myös ihmisen kykyä sopeutua ja selviytyä vaikeuksista. Toiminnan ydintavoitteena on rauhaa ja Suomen itsenäisyyttä arvostava ihminen. Sodan ja rauhan keskus Muisti avautuu yleisölle Mikkelissä keväällä 2021.