Valssimyllyn ja viljasiilojen purku-urakka on loppunut

Mikkelin keskustassa olleiden valssimyllyn ja viljasiilojen purku-urakka on valmis. Delete Finland Oy saattoi kohteen valmiiksi sopimuksen mukaisessa aikataulussa.

Tontilla tehdään vielä vanhojen rakennusjätteiden poistamista maaperästä, mutta nämä työt eivät ole kuuluneet purku-urakkaan. Delete Finland Oy poistuu tontilta ja maaperän puhdistamista jatkaa Maarakennus Talpa Oy. Samalla kaupungin sisäinen hankkeen vetovastuu siirtyy tilapalveluista kaupungin infrapalvelut-yksikölle. Maaperässä olevat rakennusjätteet ovat vanhojen rakennusten osia, jotka ovat sijainneet rinteessä siilojen länsipuolella.

Molempien rakennusten purkaminen onnistui suunnitelmien mukaisesti, eikä yllätyksiä tullut. Työmaa säilyy edelleen aidattuna. Liikennejärjestelyt on purettu ja Mannerheimintie palautettu kaksikaistaiseksi työmaan kohdalta. Tontin ympärillä tehdään vielä keväällä katualueiden entisöintiä, mutta näiden vaikutukset liikennejärjestelyihin ovat vähäisiä.

Kuva: Kimmo Iso-Tuisku