Mikkelin kaupungin syntymäpäivää vietetään 7. maaliskuuta

Mikkelin kaupunki täyttää 181 vuotta. Syntymäpäivää vietetään kaupungin perustamispäivänä 7. maaliskuuta. Kaupunkilaisille on tarjolla muun muassa opastettuja kierroksia, avoimia ovia sekä synttärialennuksia. Syntymäpäivän aikataulut ovat osoitteessa mikkeli.fi/tuhannestionnea.

Opastettuja kierroksia ja avoimia ovia

Kaupungintalolla järjestetään jo perinteeksi muodostuneita opastettuja kierroksia. Kierrokset järjestetään seuraavasti: kello 13–14, 14.30–15.30, 16–17. Lue lisää.

Viestikeskus Lokissa on avoimet ovet kello 11–16.

Jalkaväkimuseossa on tarjolla ilmainen sisäänpääsy kello 11–16 sekä yleisöopastuksia seuraavasti: kello 11 talvisota ja Mikkeli, kello 13 erikoisnäyttelykierros ja kello 15 Mikkelin Mannerheim-ristin ritarit.

Mikkelin teatterissa pääsee tutustumaan näytelmien syntymiseen kello 12–14 teatterin lavastajan kertomana kahvilassa. Vieraat pääsevät myös seuraamaan näytelmän harjoituksia ohjatusti non-stopina. Harjoittelussa ”Kaikki elämäni isät” -näytelmä. Kulissikierrokset järjestetään kello 14 ja 15.30.

Ohjaamo Olkkari, nuorisotila Starlight, TYP Reitti esittelevät uusia tilojaan Hallituskatu 3:ssa aivan ydinkeskustassa. Avoimet ovet kello 13–16.

Vinkki maisemien ihailijoille ja valokuvaajille: Synttäripäivänä on vapaa pääsy Naisvuoren näkötorniin kello 15–19.

Synttärialennuksia

Synttäripäivässä on mukana myös Mikkelin Elokuvateatterit. Kaikkiin 7.3. näytöksiin Ritzissä ja Kinolinnassa lippualennus: 7 € / lippu.

7.3. on myös kaupunginorkesterin konsertti, johon pääsee erikoishinnalla: Liput 15 € / 15 € / 8 €. Konsertti on nimeltään ”Salzburgista Ruotsinmaalle” ja se alkaa kello 19 Mikaelissa. Kapellimestarina on Katarina Andreasson ja sopraanona Lisa Larsson.

Liikkumaan ja harrastamaan!

Viihdeuimala Rantakeitaaseen ja Naisvuoren uimahalliin pääsee puoleen hintaan: Sisäänpääsy -50 % kaikista kertalipuista (myös ryhmäliput).

Tornimäen talviurheilukeskuksen lippualennus: Kaikki hissiliput, kaksi yhden hinnalla kello 15–20.

Synttäripäivänä on harjoitusjäähallilla mahdollisuus kokeilla curlingia ilmaiseksi kello 9.30–11.

Saimaa-stadiumin Super Corneriin pääsee 7.3. tarjoushintaan: 14€ / henkilö.

Skeittihalliin Porrassalmenkatu 50:ssä vapaa pääsy kello 15–20.

Osallistu synttäripäivänä 181-metrin hiihtokilpailuun! Paikkana on Ristiinan urheilukenttä, kello 18.30 alkaen. Järjestäjinä ovat Ristiinan aluejohtokunta ja Ristiinan Urheilijat. Ilmoittautumiset www.ristiinanurheilijat.sporttisaitti.com tai paikan päällä kello 18.15 mennessä.

Linkki: Mikkelin syntymäpäivä Facebookissa