Ennakkoäänestys on loppunut – Mikkelin äänestysprosentti nousi valtakunnan tasolle

Eduskuntavaalien ennakkoäänestys loppui 9.4. Mikkelin äänestysprosentti noudattelee valtakunnallista trendiä. Paljon suosiota viime vaaleissa kerännyt ennakkoäänestys on nostanut Mikkelin äänestysprosentin ennen vaalipäivää 14.4. yli kolmenkymmenenkuuden prosentin.

Mikkelin äänestysprosentti on ennen  vaalipäivää 36,2. Kaakkois-Suomen muissa suurissa kaupungeissa prosentit ovat seuraavat: Lappeenranta 38,1; Kouvola 36,6 ja Kotka 26,8. Innokkaimmin vaalipiirissä on äänestetty Puumalassa, jossa äänestysprosentti on jo 48,1.

Mikkelissä aktiivisimpia ennakkoäänestäjiä olivat keskusta-alueen äänestysalueella asuvat. Yhteensä 1700 keskustassa asuvaa äänesti ennakkoon. Seuraavaksi tilastossa tulevat siekkiläläiset (1356), rantakyläläiset (1337), Ristiinan kirkonkyläläiset (1107) ja tuppuralalaiset (1025) äänestäjät.

Ennakkoäänestyspaikkojen äänestäjämäärät

Vilkkaimpia ennakkoäänestyspaikkoja Mikkelissä olivat odotetusti kauppakeskus Stellan ja Graanin liikekeskuksen ennakkoäänestyspaikat.

Stella: 7026 äänestäjää
Graani: 4330
Rantakylä: 1308
Ristiina: 1130
Otava: 635
Anttola: 509
Äänestysbussi: 491
Haukivuori: 442
Suomenniemi: 180

Vaalipäivän vaalitoimitus alkaa sunnuntaina 14.4.2019 kello 9 ja jatkuu yhtäjaksoisesti kello 20 saakka. Äänestää voi vain oman äänestysalueensa äänestyspaikassa.

mikkeli.fi/vaalit2019

Kaupungin vaalimainospaikat jäävät odottamaan seuraavia vaaleja

Eduskuntavaalien mainokset poistetaan Mikkelin katukuvasta vaalien jälkeisellä viikolla, mutta puiset vaalimainoskehikot jäävät odottamaan europarlamenttivaalien mainontaa. Mikkelin kaupunki toimittaa vaalimainospaikoille ilmoituksen europarlamenttivaaleista sekä vaalien mainonnan alkamisesta viikkoa ennen ennakkoäänestyksen alkua, joka on 15.5.

Yleistä, äänestämiseen innostavaa vaalimainontaa Mikkelin kaupunki on toteuttanut sosiaalisen median lisäksi myös kaupungin paikallisliikenteen infonäytöillä.

Europarlamenttivaalien varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 26.5. Mikkelin ennakkoäänestyspaikat ja vaalipäivän äänestyspaikat ovat samat kuin eduskuntavaaleissa.