Ensimmäinen Mikkelipuiston raitiovaunuista saapuu 14.5.

Ensimmäinen Mikkelipuistoon saapuvista raitiovaunuista tuodaan paikan päälle tiistaina 14.5. noin kello 12. Raitiovaunun saapuminen aiheuttaa katkoksen Pursialankadun liikenteeseen Mikkelipuiston kohdalla. Ajoneuvoliikenteen suositellaan käyttävän muita reittejä kuin Pursialankatua noin kello 12–14 välisen ajan. Raitiovaunuja kuljettaa Kuljetusliike Rissanen.

Helsingin kaupungin liikennelaitos (HKL) luovutti joulukuussa 2018 kaksi käytöstä poistettua vanhaa raitiovaunua Mikkelin kaupungille. Ratikat sijoitetaan Mikkelipuistoon elävöittämään puiston toimintaa.

– Vihdoin aikataulut alkavat varmistua. Olemme odottaneet ratikoita innolla ja toivotamme kaikki tervetulleiksi seuraamaan niiden saapumista, sanoo Mikkelipuistoyhdistyksen toiminnanjohtaja Heidi Kelho.

Sisälle ratikoihin yleisö ei ihan vielä pääse.

– Ratikoiden siivoaminen ja käyttöönotto vie oman aikansa, Kelho sanoo ja suuntaa jo katseensa ratikoiden avajaisiin.

– Avajaisten ajankohta tarkentuu myöhemmin, kunhan ensin nähdään ratikoiden todellinen kunto ja tiedetään, mitä kaikkea niille pitää tehdä ennen kuin niissä voi järjestää toimintaa.

HKL ilmoitti viime vuoden kesäkuussa, että se luopuu liikennekäyttöön soveltumattomista ja käytöstä poistetuista vanhoista raitiovaunuista. Luovuttamisella vältetään raitiovaunujen romuttaminen ja mahdollistetaan niiden päätyminen uuteen, innovatiiviseen käyttöön. Toinen raitiovaunuista tuodaan Mikkelipuistoon 31.5.

Kuva: kuljetusrissanen.com