Moniviranomaisharjoitus sulkee Mikkelin torin 22.5.

Kansainvälisen Toxi Triage -hankkeen moniviranomaisharjoitus sulkee Mikkelin Hallitustorin keskiviikkona kello 11–16. Tori tyhjennetään poliisin toimesta ja harjoituksen aikana yleisöllä ei ole pääsyä torille.

Harjoituksen vuoksi Maaherrankatu suljetaan liikenteeltä välillä Raatihuoneenkatu–Savilahdenkatu. Raatihuoneenkadun torin puoleinen kaista suljetaan välillä Maaherrankatu–Porrassalmenkatu.

Lisäksi torin puoleinen kevyen liikenteen väylä Porrassalmenkadulla välillä Raatihuoneenkatu–Hallituskatu suljetaan. Toriparkkiin voi ajaa normaalisti harjoituksen aikana, mutta jalankulku toriparkin asiakkaille tapahtuu Akselin ja Stellan kauppakeskusten kautta. Maanpäälliset, torilla sijaitsevat sisäänkäynnit suljetaan harjoituksen ajaksi.

Yleisö voi seurata harjoitusta Hallituskadulla, jonne sijoitetaan tapahtumia esittävä jättinäyttö.

Torilla harjoitellaan kemikaalionnettomuuden varalle. Harjoituksessa ilmaantuva savu on osa harjoitusta ja vaaratonta. Yleisöä muistutetaan viranomaisten antamien ohjeiden noudattamisesta.

Muutoksia myös keskussairaalalla

Harjoituksen vuoksi Mikkelin keskussairaalaan kulku tapahtuu 22.5. kello 12–16.30 ainoastaan pääovesta. Pääovella järjestyksenvalvoja ja vapaaehtoiset ohjaavat liikennettä.

Sairaalalla kuullaan harjoitukseen liittyviä kuulutuksia ja paikalla saattaa olla tavallista enemmän sairaalan henkilöstöä ja muita harjoitukseen osallistuvia.