Jani Leinosen näyttely valtaa taidemuseon uudet tilat 8.6. alkaen

Odotettu päivä lähestyy. Mikkelin taidemuseo avautuu yleisölle väistötiloissa kauppakeskus Akselissa (Maaherrankatu 18–20, 2. krs.) lauantaina 8. kesäkuuta. Ensimmäinen näyttely keskittyy Mannerheim-muistomerkin suunnittelukilpailuun.

Hyvinkääläissyntyinen taiteilija Jani Leinonen on tullut tunnetuksi kantaaottavilla ja provokatiivisilla teoksillaan. Mikkeliin hän tuo näyttelyn, joka käsittelee uudenlaista Mannerheim-muistomerkkiä.

Minkälainen sellainen muistomerkki voisi olla kaupungissa, jonka torilla on Mannerheimin patsas ja jonka historiaan Mannerheimin työskentely toisen maailmansodan aikana vahvasti liittyy? Kysymys on oikeastaan retorinen, sillä Leinosen teos on kokonaisvaltainen. Hänen ilmoituksessaan viitataan, että uusi muistomerkki korvaisi Mannerheimin patsaan. Tämä on osa teoksen luomaa vaihtoehtoista maailmaa.

Leinosen näyttely on esillä taidemuseossa 8.9. saakka. Lue lisää taiteilijasta osoitteessa janileinonen.com.