Kesäbloggaajan kulmaus: Ensimmäinen päiväni viestintätiimin matkassa

Koneen näpyttelyä, puhelimen pirinää, puhetta, naurua. Siltä kuulostaa Mikkelin kaupungin viestintätiimin päivä.

Ensimmäinen työpäiväni viestinnän kesätyöntekijänä alkaa tavalla, joka kuvaa hyvin viestintätiimin työilmapiiriä. Heti ensimmäiseksi aamulla minut lennätetään mukaan palaveriin, jossa sovitaan syksyllä toteutettavan tapahtuman yksityiskohdista. Kiirettä siis pukkaa, mutta siitä huolimatta tunnelma on iloinen. Nauru raikaa niin aamun palaverissa kuin iltapäivällä viestintätiimin toimistossakin. Työilmapiiri on valtavan ystävällinen ja positiivinen, ja minut otetaan hyvin mukaan joukkoon.

Naurun keskellä ahkeraa työntekoa ei kuitenkaan unohdeta. Toimistolla sometetaan, soitetaan työpuheluita ja kirjoitetaan juttuja kaupungin nettisivujen uutisvirtaan. Kaiken keskellä minua opastetaan työpisteeni tietokoneen käyttöön ja kierrätetään ympäri kaupungintaloa tutustumassa paikkoihin. Päivän lopuksi pääsen suunnittelemaan blogipostauksiani.

Kun kello lähestyy neljää ja ensimmäinen työpäiväni loppuaan, pääni on pyörällä kaikesta uudesta. Päällimmäinen fiilis on kuitenkin onnellinen. Vaikka seuraava kuukausi on täynnä kaikkea vierasta ja uutta, olen innoissani kesätyöstäni ja tiimistä, jonka kanssa saan työskennellä.