Kesäbloggaajan kulmaus: Vierailulla kaupunginjohtajan kesäkonttorissa

Aurinko pilkottaa pilvien välistä ja kevyt kesätuuli heiluttelee kahvikuppeja. Kello on vasta 8:30 aamulla, mutta Mikkelin tori on herännyt uuteen päivään jo kauan sitten, ja nyt torikahvilat kuhisevat aamukahvin ja -teen juojia. Yksi heistä on Mikkelin kaupunginjohtaja Timo Halonen, jonka liikkuva kesäkonttori on alkamaisillaan Marskin torikahvilassa. Koko aamupäivän ajan Halonen tapaa mikkeliläisiä ja vaihtaa kuulumisia sekä vastaa kaupunkilaisten kysymyksiin.

Kahdessa ja puolessa tunnissa kesäkonttorissa ehtii vierailla ihmisiä laidasta laitaan. Useampi eläkeläinen pysähtyy juttelemaan niitä näitä kalastusreissuista, kuulumisista tai Mikkelistä. Mökkiläiset Hirvensalmelta käyvät jakamassa mietteitään Mikkelistä vapaa-ajan asukkaiden näkökulmasta, ja äiti ja tytär kyselevät uusien liikuntapaikkojen mahdollisuuksista.

Hyvin erilaisia konttorivieraita yhdistää yksi asia. Keskustelun sävy on positiivinen, vaikka rakentavaa kritiikkiäkin tulee hieman. Siitä huolimatta jokainen vieras vaikuttaa olevan tyytyväinen Mikkeliin ja erityisesti sen keskustaan sekä toriin. Kaiken kaikkiaan konttorista jää se kuva, että mikkeliläisten mielestä heillä on hieno kotikaupunki.