Kesäbloggaajan kulmaus: Nostalgiahumua Hulivilikarnevaaleilla

Kun Hulivilikarnevaalien avajaiset ovat alkamaisillaan, mieleni täyttyy nostalgisista tunteista. Omassa lapsuudessani vierailin karnevaaleilla useaan otteeseen, ja muistan edelleen tapahtumassa kokemani riemun. Erityisen hyvin mieleeni on painunut Tomppa-poni, joka hurmasi minut täysin, kun pääsin yhtenä vuotena ratsastamaan sillä. Lopulta tykästyin Tomppaan niin kovasti, että muistan edelleen sekä itse ponin että leikkihevoseni, jonka nimesin tietysti Tompaksi.

Nyt, yli kymmenen vuotta myöhemmin, aistin saman riemun avajaisissa vierailevista lapsista. Karnevaalien maskotti Kettu-Eevert sekä kaupunginjohtaja Timo Halosen avauspuhe naurattavat, ja pääkirjaston Mikkeli-salissa esillä olevassa Lue minut -näyttelyssä kirjat, tiipiit ja hassut vaatteet innostavat. Ympärilläni pyörivät iloiset, nauravat lapset tuovat jälleen mieleeni omat hyvät muistoni. On uskomatonta nähdä, kuinka niin monen vuoden jälkeen sama tapahtuma saa hymyn lasten huulille ja antaa heille mahdollisuuden luoda ihania, unohtamattomia muistoja.

Hulivilikarnevaalit järjestetään Mikkelissä 24.-30.6.2019. Voit käydä katsomassa karnevaalien ohjelman täältä.