Kesäbloggaajan kulmaus: Päivä turistina

Klo 9:26

Päiväni alkaa rennon aamun jälkeen torikahveilla. Ihanan aurinkoinen sää sekä lämmin croissant saavat heti hymyn huulilleni. Käyn myös katsomassa torin laidalla seisovaa Mannerheimin patsasta. Täydellinen aloitus päivälle!

Klo 10:00

Kymmeneltä hyppään Mikke-Junan kyytiin torin laidalta, Mikkelin pääkirjaston vierestä. Edullinen katujuna osoittautuu loistavaksi tavaksi kiertää Mikkelin tärkeimmät nähtävyydet. Jään pois Mikkelipuistossa, jonne pääsen junan kyydissä kahdeksassa minuutissa.

Klo 10:08

Mikkelipuistossa, upeassa puutarhakohteessa, tunnen oloni äärimmäisen rauhalliseksi. Joka puolella on joko vihreitä kasveja tai kauniita, värikkäitä kukkia. Myös Kaihunlahden ranta lisää paikan viihtyisyyttä, eikä puistossa ole paljon ihmisiä vielä tähän aikaan. Viihtyisin täällä pidempäänkin kuin puoli tuntia, mutta minun täytyy lähteä jo seuraavaan kohteeseen.

Klo 10:37

Lähden kävelemään Mikkelipuistosta Kenkäveroon Saimaan rantaa myötäilevää polkua pitkin. Reitti on todella kaunis, ja sen varrella on esimerkiksi lintutorni, johon kiipeän hetkeksi ihailemaan maisemia. Kun saavun muutaman minuutin kävelyn jälkeen Kenkäveron pappilan pihapiiriin, huokaisen ihastuksesta. Puutarhan kukat loistavat edessäni sateenkaaren väreissä ja Saimaa kimaltaa auringonvalossa. Pihapiiristä löytyy myös hauskoja kanoja sekä suloisia pupuja ja lampaita, joita pääsen syöttämään ja rapsuttamaan. Käyn myös tietysti ihastelemassa myymälöiden tuotteita sekä kaunista pappilan päärakennusta, ja pääsen jopa kurkistamaan joulupukin piilopirttiin.

Klo 11:28

Kenkäveron jälkeen suuntana on Mikkelin satama, jonne kävelen vain kymmenen minuuttia, vaikka pysähdyn välillä ottamaan kuvia keskustan taloista sekä Saimaasta. Perillä istahdan penkille lepuuttamaan jalkojani ja katselemaan sataman menoa. Laineet liplattavat laivoja vasten, melko iso leikkipaikka on lasten hallussa ja lukuisia ihmisiä istuu nauttimassa satamakahvilan herkuista. Muiden annokset saavat veden kielelleni, mutta kahden tunnin takaiset torikahvit painavat vielä mahassani, joten päätän olla syömättä mitään juuri nyt.

Klo 12:16

Hyppään takaisin Mikke-Junan kyytiin sataman pysäkiltä, sillä sama junalippu on voimassa koko päivän. Tällä kertaa istun kyydissä koko kierroksen loppuun ja kuuntelen selkeä-äänisen oppaan lukemaa kertomusta Mikkelistä ja sen historiasta. Informaatiotulva on valtava, muttei yhtään puuduttava. Päinvastoin, kuuntelen opaskertomusta kiinnostuneena oppimaan uutta.

Klo 12:45

Saavumme perille junan päätepysäkille torin laidalle. Minulla on huutava nälkä, joten päätän pitää lounastauon ja kiertää sen jälkeen kauppakeskus Stellan ja Akselin vaatekaupat alelöytöjen toivossa.

Klo 13:49

Jatkan matkaa Stellan vieressä sijaitsevan Kirkkopuiston läpi ja pysähdyn ottamaan muutaman kuvan puiston upeasta suihkulähteestä ja esiintymislavasta. En kuitenkaan jää ihailemaan niitä pitkäksi aikaa, sillä seuraava kohteeni on Naisvuoren uumenissa sijaitseva Viestikeskus Lokki. Kävelen sinne vain muutaman minuutin. Perillä minua odottaa maanalainen museo, joka kertoo jatkosodan aikaisen Suomen armeijan Päämajan viestikeskuksen toiminnasta. Paikka yllättää minut täysin, sillä vaikka en ole museoihminen, kierros Lokissa on todella mielenkiintoinen. Esillä on esimerkiksi vanhoja kirjoituskoneita ja puhelimia, kun taas tekstiä on vähän. Lapsetkin varmasti viihtyisivät täällä!

Klo 14:15

Seuraavaksi vierailen Lokin vieressä sijaitsevassa Päämajamuseossa, joka kertoo Suomen armeijan Päämajan toiminnasta sekä talvi-, jatko- ja Lapin sodasta. Vaikka museo ei ole aivan minua varten, löydän sieltä paljon mielenkiintoisia asioita, kuten Mannerheimin työhuoneen.

Klo 14:42

Museokierroksen jälkeen kaipaan taas raitista ilmaa, joten kiipeän ylös Naisvuorelle, jossa minua odottavat huikeat näköalat ympäri Mikkeliä. Ihastelen hetken maisemia ja kukkapenkkejä, minkä jälkeen tilaan vanhassa vesitornissa sijaitsevasta kahvilasta vohvelin. Se on kerrassaan herkullista, etenkin kun syön sen ulkona auringonpaisteessa.

Klo 15:18

Jätän Naisvuoren hieman vastahakoisesti ja kävelen muutaman minuutin matkan Mikkelin tuomiokirkkoon. Kun pääsen perille, kohtaan vaikuttavan näyn. Kirkko on todella tyylikäs ja kaunis. Kaiken lisäksi sisällä istuu opas valmiina kertomaan lisää kirkosta ja Mikkelistä. Kierrän sisällä muutaman minuutin ja ihastelen alttaria, kattokruunuja sekä parvella sijaitsevia urkuja.

Klo 15:28

Nähtävyyskierros alkaa olla lopussa. Takana on upea päivä upeassa kaupungissa!