Kesäbloggaajan kulmaus: Mun oma Mikkeli

Olen asunut koko ikäni Mikkelissä. Ensimmäinen kotini sijaitsi Emolan kaupunginosassa, ja kahden muuton jälkeen olen päätynyt Rantakylän kautta jälleen Emolaan. Muutkin kaupunginosat ovat tulleet vuosien varrella tutuiksi, joten minulle on luonnollisesti muodostunut omia lempipaikkojani, joissa vietän paljon aikaa. Tänään, viimeisen työpäiväni kunniaksi, jaan ne teille ja kerron muitakin juttuja, jotka tekevät Mikkelistä minulle tärkeän kaupungin.

Yksi parhaista asioista Mikkelissä on ehdottomasti se, että kaikki on niin lähellä. Pääsen kotoa kauppaan tai keskustaan nopeasti pyörällä tai jopa kävellen, ja sama pätee harrastuspaikkoihin. Myös keskustan alueella on kaikki lähellä: kauppakeskus Akselista Stellaan pääsee suojatien ylittämällä tai vaihtoehtoisesti sisäkautta Toriparkin läpi. Torikin on aivan kiinni kauppakeskuksissa, ja sen toiselta laidalta löytyy Mikkelin pääkirjasto. Rakennuksen hyvä sijainti on pelastanut tämän lukutoukan monta kertaa viime tippaan jääneillä kirjanlainausreissuilla, ja tori on antanut herkkusuulle mahdollisuuden ostaa tuoreita marjoja ja vihanneksia shoppailureissun yhteydessä.

Myös luonto on Mikkelissä lähellä. Kalevankankaan metsä on käytännössä takapihallani, ja vaikka tilanne ei tietenkään ole kaikille sama, ei täällä tarvitse kulkea montaa kilometriä ennen kuin on puiden ympäröimänä. Mikkelin metsät ovat vuosien saatossa muodostuneet itselleni tärkeiksi paikoiksi, joihin voin mennä liikkumaan tai vain rentoutumaan. Erityisesti Kalevankankaan mutta myös Urpolan ja Rantakylän maastossa olen lenkkeillyt, hiihtänyt ja retkeillyt.

Metsien lisäksi myös tietysti Saimaa ja muut järvet tekevät Mikkelin luonnosta ainutlaatuisen. Saimaan rannalle sijoittuva satama on minulle rakas paikka, sillä siellä vietän aikaa kavereiden kanssa tai ihan yksin, maisemia ihaillen. Satamassa olen vieraillut myös sukumme höyrylaivalla S/S Sadulla. Myös eri järvien tai lampien rannoille sijoittuvat uimarannat ovat muodostuneet minulle tärkeiksi ajanviettopaikoiksi. Erityisesti Ori- ja Pitkäjärven uimarantoihin, joilla vietin lapsena paljon aikaa, liittyy paljon lämpimiä muistoja. Sittemmin olen käynyt enemmän Kaihulla ja Pankalammella, joten niistäkin on tullut minulle tärkeitä paikkoja.

Mikkelin parhaisiin lukeutuvat myös hyvät harrastusmahdollisuudet. Itselleni tärkeitä ovat olleet Vekkuliteatteri, jossa harrastin teatteria yli seitsemän vuoden ajan, sekä tyttöjen ja naisten jalkapalloseura PU-62, jossa aloitin pelaajana ja toimin nykyisin valmentajana. Mikkeliläisellä jalkapalloilulla ja teatterilla on siis iso paikka sydämessäni, mutta kyllä sieltä löytyy tilaa ihan kaikelle, mikä on mikkeliläistä. Tulen aina olemaan ylpeä kotikaupunkini saavutuksista, oli kyseessä sitten urheilukilpailun voitto tai hienon tapahtuman järjestäminen.

Ylivoimaisesti tärkeimpiä ovat kuitenkin ihmiset, joihin olen tutustunut Mikkelissä. Isäni puolelta melkein koko suku asuu täällä, joten mummon tai pikkuserkkujen luokse ei ole pitkä matka. 18 vuoden aikana olen myös ehtinyt saada ihania ystäviä esimerkiksi koulun ja harrastusten kautta. Näiden ihmisten kanssa olen tehnyt unohtumattomia muistoja ympäri Mikkeliä, ja erityisesti niiden vuoksi kotikaupunkini on minulle niin tärkeä.

Tämä on viimeinen Kesäbloggaajan kulmaus. Kiitos lukijoille ja mukavaa loppukesää kaikille!

Roosa, kesäbloggaaja