Maaherrankadulla oleva metallikaide pysyy paikallaan

Mikkelin kaupunki on saanut toiveita, että Maaherrankadun kesäkokeilualueella oleva metallikaide poistettaisiin vilkkaan raviviikonlopun ajaksi 19.–21.7. Kyseinen metallikaide erottaa pyöräilylle varatun tilan kauppakeskusten välisellä kortteliosuudella. Tilan tarkoituksenmukainen käyttäminen on myös lisääntynyt.

Metallikaide on olennainen osa kokeilua, joka jatkuu elokuun alussa, jolloin Maaherrankadun Akselin puoleiselle osalle asennetaan loput kokeilun elementit. Kevyen liikenteen väylän ajoradasta erottava metallikaide on kiinnitetty päistään asfalttiin. Kaiteen väliaikainen poistaminen ja asentaminen maksaisi arviolta noin 7 000–10 000 euroa.  

Autopaikkojen lisäämiseksi viikonlopun ajaksi Akselin puoleiset kukka-astiat siirretään pois pysäköintiruuduista, jolloin vapautuu lisää lyhytaikaisen pysäköinnin tilaa.

Maaherrankadun kesäkokeilu on herättänyt ihmettelyä ja arvostelua kaupunkilaisten keskuudessa. Kokeilualueen keskeneräisyys on johtunut haastavista aikatauluista. Mikkelin kaupunki huomioi jatkossakin kaiken saamansa palautteen. Kokeilu on osa pyöräilyn ja kävelyn edistämisohjelmaa.