Tuppuralan koululla poistetaan savun aiheuttamia haittoja – väistötilat löytyivät entisen kioskin tiloista

Tuppuralan koululle perustettu sisäilmatyöryhmä on kokoontunut. Kesäkuisessa koulun tulipalossa tuhoutui liikuntasali aputiloineen. Merkittäviä vesi- ja savuvahinkoja oli rakennuksen keskiosassa, jossa sijaitsee kaksi luokkatilaa ja kirjasto. Vahinkoja kärsineet luokkatilat ja kirjasto eivät ole toistaiseksi käytössä. Rakennuksen siipiosissa oli lähinnä vähäisiä savuvauriota.

Tulipalon jälkeen koululla on tehty toimenpiteitä, jotta opetustoiminta voi jatkua. Kaksi luokkaa toimii koulun läheisessä kiinteistössä (entisen Tuppuralan kioskin tiloissa), kunnes vahingoittuneet luokkatilat on korjattu.

Irtaimisto, joka on kärsinyt savuvahingoista, on siirretty pois koulun tiloista. Ilmanvaihtokanavat on nuohottu ja niihin on tehty hajunpoisto.

Koulun uudella puolella on edelleen havaittavissa lievää savun hajua, jota ei esiintynyt ennen ilmanvaihdon käynnistämistä. Hajua kulkeutuu lähinnä ulkokautta tuloilman mukana sisätiloihin. Hajun lähteet on paikallistettu ja toimet hajun poistamiseksi ovat käynnissä. Hajusta ei ole terveyshaittaa, mutta se saattaa aiheuttaa herkimmille ärsytysoireita. Vanhalla puolella savun hajua ei ole havaittavissa.

Tuppuralan koulun sisäliikuntatunnit pyritään järjestämään viikosta 44 alkaen Saimaa-stadiumilla ensisijaisesti tilausajojärjestelyin.
Vesi- ja savuvahinkoja kärsineet kaksi luokkatilaa ja kirjasto pyritään saamaan käyttöön vuoden 2020 alkupuolella. Liikuntasalin korjausaikataulusta tiedotetaan myöhemmin.

Kuva: Tuppuralan koulun tulipalossa tuhoutunut liikuntasali purettiin kokonaan pois kesän aikana.

Lisätietoa sisäilmasta
Hengitysliitto / sisäilma
THL / sisäilma
Kosteus- ja homevaurioista oireileva potilas
Mikkelin kaupungin sisäilmatoimintamalli