Sodan ja rauhan keskus Muisti palkkasi pedagogiksi pelialan ammattilaisen

Sodan ja rauhan keskus Muisti haki keväällä 2019 joukkoonsa opetusalan ammattilaista suunnittelemaan ja toteuttamaan perustettavan tiedekeskuksen pedagogisia sisältöjä. Pedagogin tehtävä herätti laajasti kiinnostusta, hakijoita oli kaikkiaan 72. Tehtävään valittiin opettajana toiminut ja pelialallakin vaikuttanut Jere Linnanen.

Yksi Sodan ja rauhan keskus Muistin keskeisistä toiminnoista tulee olemaan fyysinen oppimisympäristö, joka tarjoaa osallistavan ja pelillisyyttä korostavan oppimistavan. Lisäksi tavoitteena on tuottaa laadukkaita ja monipuolisia oppimateriaaleja sodan ja rauhan objektiiviseen ymmärtämiseen. Pedagogisen sisällön suunnittelun ja toteutuksen parissa aloitti elokuussa filosofian maisteri Jere Linnanen Helsingistä.

On todella hienoa, että pääsin mukaan rakentamaan kansallisesti merkittävää tiedekeskusta. Sota ja rauha koskettavat eniten yksittäisia henkilöitä, aitoja ihmisiä, joilla ei ole ollut hirveästi vaikutusvaltaa ympäröivän maailman tapahtumiin. Muistin toiminta-ajatus ja henkilökohtainen filosofiani ihmisen arvostamisesta ja rauhaan pyrkimisestä sopivat hyvin yhteen. Tässä on mahdollisuus tehdä tärkeitä asioita korkeammalla tasolla kuin vain paikallisesti, Jere Linnanen kommentoi työtehtäväänsä. 

Linnasen aiempi työ oli opettajana.

– Opettajan työssä yritin tavoittaa koululuokka kerrallaan oppilaita ja saada heidät ymmärtämään historiallisten henkilöiden tarinoita, Muistissa sama työ jatkuu laajemmassa mittakaavassa. Yrittäjänä rakensin oppimispelituotteita, jotka on otettu laajasti käyttöön Suomessa, tästäkin kokemuksesta on myös varmasti hyötyä tulevissa tehtävissäni. Olen jo tässä vaiheessa erittäin vakuuttunut Muistista organisaationa. On hienoa päästä tekemään töitä osaavassa tiimissä eri alojen ammattilaisten kanssa.

Sodan ja rauhan keskus Muisti avataan Mikkeliin keväällä 2021.