Lautakunta esittää Ristiinan lukion säilyttämistä

Kasvatus- ja opetuslautakunta kokousti 17.10. Lautakunta päätyi esittämään Mikkelin lukion Ristiinan toimipisteen säilyttämistä.

Jenni Kolmisoppi (kd.) teki kokouksessa esityksen Petri Tikkasen (sd.), Janne Strengellin (kesk.), Heidi Särkän (kok.), Juha Hakkaraisen (sd.) ja Tiia Raution (vihr.) kannattamana, että lukion toimipistettä ei lakkauteta. Esitys hyväksyttiin äänestyksen jälkeen.

Säilyttämistä perusteltiin muun muassa julkisen liikenteen nykytilalla ja nuorten hyvinvoinnilla, koska koulupäivien ja -matkojen pidentyessä nuorille jäisi vähemmän vapaa-aikaa.

Eriävä mielipide: Panostusta laatuun eikä seiniin

Äänestyksessä Ristiinan lukion säilyttämistä vastaan olivat Eero Aho (kok.) sekä lautakunnan puheenjohtaja Taina Harmoinen (kesk.). Äänestystuloksen jälkeen Ahjo jätti asiasta eriävän mielipiteen seuraavalla perusteella: ”Kaupungin erittäin vakavan taloudellisen tilanteen vuoksi Ristiinan lukion lakkauttaminen on välttämätöntä. Tärkeämpää on panostaa lukiokoulutuksen laatuun kuin seiniin.”