Kaupungintalon hissiurakka on alkanut

Vuonna 1912 valmistunut Mikkelin kaupungintalo kehittyy merkittävästi esteettömyyden ja käyttömukavuuden näkökulmasta. Aiemmin esimerkiksi pyörätuolissa olevat henkilöt on jouduttu kantamaan kaupungintalon toiseen kerrokseen, jossa sijaitsee muun muassa kaupunginvaltuuston istuntosali.

Kaupungintalolle pitkään suunniteltu hissiurakka on alkanut. Työmaa sulkee toistaiseksi kaupungintalon takaoven ja vaikuttaa henkilöstön sekä luottamushenkilöiden kulkemiseen rakennukseen. Työmaa-alue rajaa osittain kaupungintalon ja virastotalon välisen piha-alueen. Varsinainen asiakaspalvelu tapahtuu tuttuun tapaan viereisessä virastotalossa (Maaherrankatu 9–11).

Hissityö on alkanut seinien ja lattioiden purkamisella. Hissikuilu rakennetaan loppuvuoden ja alkuvuoden 2020 aikana ja itse hissi asennetaan keväällä. Urakoitsijoina ovat Etelä-Savon Timanttityöpalvelut Oy, Suomen Talotekniikka Oy ja Kahden Sähkö Oy. Hissiurakan budjetti on noin 400 000 euroa.