Urpolan koulu muuttaa väistötiloihin Xamkin kampukselle syksyllä 2020

Urpolan koulun oppilaat ja henkilökunta siirtyvät väistötiloihin Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun kampukselle, vanhalle kasarmialueelle. Asiasta päätti kaupunginhallitus kokouksessaan 20. tammikuuta.

Etelä-Savon kampuskiinteistöt ja Mikkelin kaupunki tekevät sopimuksen tilojen vuokraamisesta yhteensä hintaan 34 965 euroa kuukaudessa.

Urpolan koulun väistötilat tulevat sijaitsemaan kampuksen N-rakennuksen B- ja C-osissa sekä siirrettävissä parakeissa. Oppilaat ruokailevat Kasarmiinan tiloissa.

Urpolan koulu on kärsinyt sisäilmaongelmista ja se puretaan. Uusi Urpolaan rakennettava eteläinen aluekoulu sai periaatepäätöksen vuoden 2018 kaupunkirakenneselvityksen yhteydessä. Väistötilojen tarve kestää arviolta kolme vuotta.