Lentokoulu tuo toimintaa Mikkelin lentoasemalle

Mikkelin lentoaseman käyttöaste saa piristysruiskeen lentokoulutuksen myötä. Koulutukseen voi hakeutua samalla, kun suorittaa insinööriopintoja Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa.

Lentokoulu Pirkanmaan lentolupakirjaan tähtääviä opintoja on mahdollista sisällyttää osaksi Xamkin sähkö- ja automaatiotekniikan insinööriopintoja. Lentokoulutuksen ja sähkö- ja automaatiotekniikan insinööriopinnot yhdistäneille ammattilaisille on lentoalalla nyt kysyntää. Xamkin ja Lentokoulun Pirkanmaan yhteistyö vastaa tähän tarpeeseen.

Lentokoulutukseen on haettava erikseen ja hakemuksen voi tehdä jo ennen opintojen alkua. Lentokoulu valitsee opiskelijat omien valintaperusteiden mukaan. Lentolupakoulutus on maksullista.

Mikkelin lentoasema toimii koulutuspaikkana. Lentoasema sai jatkaa toimintaansa kaupunginvaltuuston päätöksellä viime kesänä. Vahvana perusteena elinvoimaseikkojen lisäksi jatkolle oli maavoimien esikunnan tarve lentokentälle. Lentoasema kuuluu Mikkelin kaupungin asumisen ja toimintaympäristön palvelualueen alaisuuteen.

Lisätietoja koulutuksista Xamkin nettisivuilla. Lentokoulu Pirkanmaan sivut ovat osoitteessa lentokoulu.com.

Tutustu koulutusesitteeseen (klikkaa tästä)