Kaupungin synttäreiden etkoilla kaupungintalon taidekierroksia ja kirjamyyjäiset

Kaupungintalon etuovi.

Synttäreiden etkoja vietetään perjantaina 6.3.2020. Suurin osa tapahtumista on sijoitettu kaupungintalolle, mutta ohjelmaa on myös muun muassa Kalevankankaalla, Naisvuoren näkötornissa sekä matkailuneuvonnassa.

Kaupungintalolla tapahtuu

Kaupungintalolla järjestetään kaksi maksutonta tutustumiskierrosta taideteemalla. Kaupungintalon tiloihin on sijoitettu kaupungin taidemuseon taidetta, jota esittelemässä synttäreiden etkopäivänä on kulttuuri- ja museojohtaja Matti Karttunen.

Samana päivänä kaupunkilaisilla on mahdollisuus ostaa historia-aiheisia kirjoja edullisesti. Kirjoja on hankittu kaupungille vuosien ja vuosikymmenten saatossa, niinpä myynnissä on sekä Mikkelin kaupungin että liitoskuntien historiaa käsitteleviä teoksia. Kirjamyyjäiset järjestetään kaupungintalon aulassa. 

Kaupungin konserniyhtiöt ovat myös esillä synttäreiden etkopäivänä kaupungintalolla. Mukaan ovat lupautuneet jo Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy ja Mikalo Oy.

Kalevankankaalla liikuntapainotteista ohjelmaa

Harjoitusjäähallissa järjestetään maksuton yleisöluistelu perjantaiaamuna.  Myös Saimaa-stadiumilla tapahtuu. Active Life Labissä lanseerataan stadiumin yksityishenkilön kuntotestipaketti sekä esitellään älykuntosalia. Päivän aikana kuntotestipaketin varanneille yksityishenkilöille annetaan alennus kuntotestipaketin hinnasta. Liigajoukkue Jukurit on mukana synttäreiden juhlinnassa erikoishintaisilla ottelulipuilla.

Kaupunkimaisemaa, matkailuinfoa ja uinnin iloa

Viime vuonna Naisvuoren näkötorni oli yleisölle avoinna ensimmäistä kertaa synttäreiden aikana. Tuolloin torni kiinnosti liki 300 kävijää. Viime vuoden positiivisen palautteen pohjalta torni on avoinna myös tänä vuonna.

Mikkelin seudun matkailun infopisteessä järjestetään avoimet ovet. Matkailu maistattaa Heikkilän yrttitilan jääteetä. Jaossa on myös Mikkelin seudun matkailuesitteitä, josta löytyy käyntikohde- ja tapahtumavinkkejä myös mikkeliläisille.

Rantakylän ja Naisvuoren uimahallit juhlistavat kaupungin synttäreiden etkoja alennetuilla lipuilla.

Jalkaväkimuseossa talvisota-aiheisia kierroksia lauantaina

Torilla saunomisen sijaan lauantaina voi suunnata Jalkaväkimuseolle, jonne kaupungin syntymäpäivänä on vapaa pääsy. Museossa järjestetään kaksi Talvisota ja Mikkeli -teemaista kierrosta. Kierrokset ovat maksuttomia.

Kaupungintalon ohjelma perjantaina 6.3.2020
Taidekierrokset klo 12 ja klo 14
Kirjamyyjäiset klo 9 – 15
Kaupungin konserniyhtiöiden esittelypisteet klo 10 – 14

Kalevankankaan ohjelma perjantaina 6.3.2020
Maksuton yleisöluistelu Kalevankankaan harjoitusjäähallissa klo 8.10 – 10.50
Active Life Labin esittelyä sekä Saimaa-stadiumin kuntotestipaketin lanseeraus ja hyviökartoitus klo 10 – 15. Päivän aikana pääset tutustumaan myös Active Life Lab -älysaliin ja voit varata kuntotestipaketin erikoishintaan.

Liigapeli Jukurit – JYP klo 18.30, liput kaksi kolmen hinnalla

Muu ohjelma perjantaina 6.3.2020
Naisvuoren näkötorni avoinna klo 14 – 18. Sisään torniin pääsee klo 17.30 asti.
Matkailuneuvonnan avoimet ovet klo 10 – 15
Rantakylän ja Naisvuoren uimahalleihin kertaliput -50%

Synttäriohjelmaa lauantaina 7.3. torin ulkopuolella
Jalkaväkimuseo avoinna klo 11 – 16. Talvisota ja Mikkeli -aiheiset kierrokset klo 12 ja 13.

Linkki: Kaupunki juhlii syntymäpäiväänsä saunomalla Mikkelin torilla