Maanantain valtuustokokous järjestetään Mikaelissa

yleiskuvaa kaupunginvaltuuston kokouksesta

Mikkelin kaupunginvaltuusto kokoontuu maanantaina 16.3.2020 poikkeuksellisesti konsertti- ja kongressitalo Mikaelissa.

Päätös perustuu THL:n suositukseen turvaetäisyyksistä, joita ei voida taata kaupungintalolla sijaitsevassa kaupunginvaltuuston huoneessa.  Mikaelissa järjestettävä kokous kuvataan suorana lähetyksenä kaupungin Youtube-kanavalle, josta kokousta voi seurata. Kaupunki suosittaa, että kaupunkilaiset ja media seuraisivat kokousta verkon kautta eivätkä saapuisi paikalle Mikaeliin.

Linkki suoraan nettilähetykseen

Aluehallintovirasto on kieltänyt Itä-Suomen aluehallintoviraston toimialueen kunnissa sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 500 henkeä 12.4.2020 asti. Kaupunginvaltuuston kokouksen osallistujamäärä on alle tuon määräyksen eikä kaupungilla ole tällä hetkellä lääketieteellistä syytä peruuttaa kokousta.  Kaupunginvaltuuston kokous pidetään siis kokouskutsun mukaisesti, mutta poikkeuksellisin järjestelyin.

Kaupunki seuraa koronavirustilannetta ajantasaisesti myös viikonlopun aikana.