Kaupungin häiriötilanteiden johtoryhmän katsaus 18.3.2020

Kaupunki seuraa kaupungin koronavirustilannetta ajantasaisesti. Yhteistyötä eri viranomaisten kanssa tiivistetään häiriötilanteissa. Kaupungin häiriötilanteiden johtoryhmä kokoontuu säännöllisesti arkiaamuisin sekä tarvittaessa muuna aikana. Lisäksi tänään on kokoontunut maakunnallinen valmiusfoorumi oman kokousaikataulunsa mukaisesti.

Kaupungin häiriötilanteiden johtoryhmän kokouksen sisältö tiivistetysti:
– Kaupungin asiointipisteet toimivat. Kaupunkilaisia ja asiakkaita kannustetaan ottamaan yhteyttä kaupungin yksiköihin ensi sijaisesti sähköisiä kanavia pitkin. 
– Joukko- ja koululaisliikenne toimii kuluvan viikon normaalisti. Kaupunki tekee jatkuvasti tarvekartoitusta kuljetuksista.
– Sivistyksen ja hyvinvoinnin palvelualueella varhaiskasvatuksen tarve on laskenut merkittävästi. Vaikka perheiden oikeutta varhaiskasvatukseen ei ole rajattu, lasten määrä kaupungin varhaiskasvatuksen yksiköissä on pudonnut noin 20 prosenttiin.
– Maanantain 23.3.2020 kaupunginhallituksen kokous järjestetään poikkeuksellisesti kaupunginvaltuuston huoneessa, jossa tarvittavat turvavälit voidaan mahdollistaa.

Valtioneuvoston linjauksista
Iltapäivän aluksi Suomen hallitus linjasi tänään varhaiskasvatukseen, koulutukseen, kulttuuriin ja liikuntaan liittyvistä linjauksista, joita muun muassa ovat:
– Varhaiskasvatuksen yksiköt pidetään edelleen auki kaikille lapsille.
– Kouluruokailuun ovat oikeutettuja ne lapset, jotka ovat lähiopetuksessa.
– Lapset, jotka ovat 1-3. luokilla ja joiden vanhemmat työskentelevät kriittisillä aloilla, saavat mennä kouluun. Muut opiskelevat etänä.

Mikkelin kaupunki toimii näiden valtakunnan hallituksen antamien linjausten mukaan.