Terveysvalvonta painottaa huolehtimaan käsi- ja yskimishygieniasta sekä huolellisesta puhtaanapidosta infektioiden torjunnassa

Henkilö pesee käsiään vesihanan alla. Kuvassa lukee teksti: Covid-19.

Mikkelin seudun ympäristöpalveluiden terveysvalvonta painottaa huolehtimaan käsi- ja yskimishygieniasta sekä huolellisesta puhtaanapidosta infektioiden torjunnassa.

Koronavirus tarttuu ensisijaisesti pisaratartuntana, kun sairastunut yskii tai aivastaa. Erityisesti kosketuspintoja tulee puhdistaa aktiivisesti. Tavanomaiset puhdistusaineet tehoavat hyvin koronavirukseen.

Suositeltavaa on poistaa yhteiskäyttötilojen käyttäjien saatavilla olevat yhteiset tavarat, esimerkkinä parturikampaamon tai ravintolan lehdet. Palvelualalla asiakastyössä (myymälät, ravintolat, kahvilat, parturikampaamot jne.) on syytä tehostaa esimerkiksi ostoskärrien, maksupäätteiden ja ovenkahvojen puhtaanapitoa. Huoltoasemien ym. lasten sisäleikkipaikat tulisi harkita suljettaviksi.