Mikkelin kaupunki reagoi poikkeusoloihin – Kaupunginhallitus kokoustaa 23.3.

kaupunginhallituksen huone ja nuija

Häiriötilanteiden johtoryhmä kokoontui torstaina 19.3.2020. Ryhmä kävi läpi tilannekuvaa sekä teki linjauksia kaupungin toiminnoista. Iltapäivän päätteeksi kaupunki järjestää esimiestehtävissä olevalle henkilöstölleen erillisen koronainfon henkilöstöasioista.

Kaupungin häiriötilanteiden johtoryhmä valmisteli kokouksessaan maanantain 23.3.2020 kaupunginhallituksen kokouksen asioita. Listalla on muun muassa pykälä koskien työsopimuslainmukaisen palkan maksun keskeyttämistä sekä yt-neuvottelujen käynnistämistä lomautuksia varten tuotannollisin perustein. Yt-neuvottelujen käynnistäminen johtuu siitä, että työt joissakin yksiköissä ovat vähentyneet määräaikaisesti häiriötilanteen vuoksi.

Maanantain kaupunginhallituksen kokouksen esityslista on luettavissa kokonaisuudessaan täältä.

Kaupunki valmistelee valmiuksia etäkokouksia varten. Näitä valmiuksia testataan maanantain kaupunginhallituksen kokouksen yhteydessä.

Asiakaspalvelupisteessä asioinnit ovat vähentyneet merkittävästi. Yhteydenpidossa kaupunkilaisiin korostetaan sähköisiä kanavia sekä ikäihmisten osalta erityisesti asiakaspalvelun puhelinpalvelua 015 194 2100.