Kaupunginjohtajalle esitetään erityistoimivaltaa koronavirustilanteen vuoksi

Kaupungintalon etuovi.

Mikkelin kaupunginhallitukselle esitetään, että kaupunki ottaa käyttöönsä erityistoimivallan, joka oikeuttaisi kaupunginjohtajan tekemään nopeita päätöksiä kaupungin palveluiden tilapäisistä muutoksista. 

Erityistoimivalta voidaan ottaa käyttöön tilanteissa, joissa paikallinen, kansallinen tai kansainvälinen häiriötilanne niin vaatii. Erityistoimivallan käyttöönotosta päättää kaupunginhallitus tai kiireellisessä tapauksessa kaupunginjohtaja itse.

Häiriötilanteiden aikana kaupunginjohtaja voi käyttää hallintosäännön määrittelemästä toimivallasta poiketen päätösvaltaa peruspalveluiden tai kaupunkilaisten turvaamiseksi ja häiriötilanteiden normalisoimiseksi. Päätöksissä huomioidaan kansalliset ohjeet ja suositukset.

Linkki: Hallintosääntömuutos/häiriötilanteiden erityistoimivalta kaupunginhallituksen esityslistalla