Po1ntin chatissa nuorisotyöntekijät ovat tavattavissa joka päivä

Veeveeveepo1ntpistefi… Ja pointin ii on ykkönen. Sitten mennään. Sininen chat-laatikko avautuu näytön oikeaan alalaitaan Po1ntiin siirryttäessä. Laatikosta voi valita haluaako keskustella Po1nt-chatissa, Läksy-chatissa vai tietokoneohjelma chatbotin kanssa. Palvelu on anonyymi, täytyy vain vahvistaa, että on täyttänyt 13 vuotta ja tutustunut chatin käyttöohjeeseen. Joskus asioista voi olla helpompi keskustella nimettömyyden suojaverhon takaa.

Po1ntin chatissa on lupa kysyä asiasta kuin asiasta. Po1nt-chatista löydät nuorisotyöntekijän, jonka kanssa voi keskustella mieltä askarruttavista nuorten elämää koskevista asioista. Arkisin kello 14 – 16 linjoilla on etsivä nuorisotyöntekijä. Lisäksi Po1nt-chatista saat ammattilaisen apua asumiseen ja raha-asioihin jokaisen kuukauden ensimmäisenä keskiviikkona kello 16 – 18, kun Nuorisoasuntoliitto NAL ry:n asumisen asiantuntija on linjoilla nuorisotyöntekijän työparina. Koulukuraattorit puolestaan päivystävät joka kuukauden viimeinen torstai kello 15 – 17.

Po1nt-chatissa keskustellaan hyvin erityyppisistä asioista. Suosituin puheenaihe on seurustelu ja ihmissuhteet ja kovana kakkosena terveys ja hyvinvointi. Myös koulutus ja opiskelu puhututtaa kovasti. Lupa on puhua – aivan kaikesta!

Läksy-chatissa tarjotaan tsemppausta ja vinkkejä läksyihin ja muuhun kouluun liittyvään saat sosionomi- ja yhteisöpedagogiopiskelijoilta. Palvelua toteutetaan yhteistyössä Xamkin, Savonian amk:n ja Humakin kanssa. Opiskelijat toimivat myös nuorisotyöntekijän työparina Po1nt-chatin puolella ruuhka-aikoina.

Yhteisvoimin hyvinvointia alueen nuorille

Po1ntin taustalla ovat Mikkeli, Heinävesi, Iisalmi, Kangasniemi, Kuopio, Pieksämäki, Puumala, Varkaus ja Vieremä. Palvelu on pystytetty Etelä-Savossa jo vuonna 2006.  Po1nt tarjoaa kunnille kustannustehokkaasti muun muassa helppokäyttöisen verkkosivun, chat-palvelukokonaisuuden, verkoston tuen sekä yhteisen koordinaattorin työpanoksen.

Korona-viruksen aiheuttaman poikkeustilan myötä Po1nt-kunnat siirtyivät sukkelasti verkkotyöhön: chatin aukioloaikoja lisättiin reippaasti ja verkkoperehdytyksen kautta saatiin lisää osaamista ja työntekijöitä chattiin. Chat-työhön perehdytettyjä nuorisotyöntekijöitä oli reservissä jo ennen kuin valtio määräsi nuorisotilat suljettaviksi ja näin päästiin vastaamaan verkkotyön nousseeseen tarpeeseen. Vuorot jaetaan kuntien kesken ja yhdessä saadaan turvattua kattava verkkopalvelu alueen nuorille.

Po1nt-chat on auki nyt joka päivä

Tervetuloa jutustelemaan Po1ntin chattiin – olipa mielen päällä mitä tahansa. Yhdessä asioita voi olla mukavampi pohtia, kuin yksin.

Po1nt-chat on auki seuraavasti
maanantaista perjantaihin klo 12 – 22.
Etsivä nuorisotyöntekijä päivystää maanantaista perjantaihin klo 14 – 16.
Lauantaina ja sunnuntaina klo 15 – 18.

Läksy-chat on auki tiistaista torstaihin klo 16 – 18.

Lisätietoja: www.po1nt.fi

Kuva: Pihla Liukkonen / Kontrastia