Kaupunki tarjoaa tunnin ilmaisen pysäköinnin maksullisilla paikoilla

Pysäköityjä autoja kadulla.

Mikkelin kaupunki helpottaa ravintoloiden ja kivijalkakauppojen toimintaedellytyksiä tuomalla yritysten asiakkaille maksuttoman tunnin pysäköintiin maksullisiin kadunvarsipysäköintipaikkoihin. Toimenpiteellä helpotetaan yrityksissä asiointia ja ravintoloista tapahtuvaa ruoan ulosmyyntiä.

Lippuautomaatteihin asennetaan kyltit yhden tunnin maksuttomasta pysäköinnistä. Pidempiaikainen pysäköinti jatkuu edelleen maksullisena. Lyhytaikaisessa pysäköinnissä autoissa tulee käyttää pysäköintikiekkoja, jotta parkkiruudut ovat mahdollisimman vilkkaassa asiakaskäytössä. Maksuton aika alkaa perjantaina 27.3. Pysäköintiä kaupungissa valvoo kaupungin pysäköintipalvelut.

Kaikilla maksullisilla kadunvarsipaikoilla saa jatkossa pysäköidä yhden tunnin ilman maksua. Pysäköinnin alkamisaika pitää osoittaa pysäköintikiekolla samojen sääntöjen mukaan kuin aikarajoitetuilla paikoilla.

Jos haluaa käyttää paikkaa pidempään kuin yhden tunnin, pitää ostaa maksulippu automaatista tai käyttää mobiilisovelluksella tehtävää maksua. Kiekossa olevaa aikaa ei saa muuttaa kesken pysäköinnin.

Pysäköinnin voi edelleen maksaa joko lippuautomaattiin tai mobiilisovelluksella, jos autosta ei löydy pysäköintikiekkoa tai tarvitsee pidemmän pysäköintiajan.

Keltaiset, maksullisille paikoille tarkoitetut pysäköintikortit ovat voimassa normaalisti.

Jokaiseen lippuautomaattiin kiinnitetään kyltti, jossa kerrotaan maksuttomasta enintään yhden tunnin pysäköinnistä ja velvollisuudesta käyttää pysäköintikiekkoa.

Liikennemerkkejä tai lippuautomaatteja ei peitetä järjestelyn ajaksi.

Järjestely on voimassa toistaiseksi. Sen päättymisestä ilmoitetaan lippuautomaateissa ja kaupungin verkkosivuilla.

Pysäköintiä valvotaan edelleen maksuttomillakin paikoilla. Kun lippuautomaatteja ei tarvitse käyttää, jää yksi potentiaalinen tartuntalähdekin pois.

Ajoneuvojen pysäköinti keskustassa on vähentynyt merkittävästi. Arvioitu pysäköintimaksutulojen menetys on paikkojen tämän hetkisen käyttöasteen perusteella 2 000 – 3 000 euroa kuukaudessa. Normaalisti tähän aikaan vuodesta pysäköintimaksutulot ovat olleet 15 000 – 20 000 euroa kuukaudessa.