Häiriötilanteiden johtoryhmä kokoontui maanantaina

Kaupungin häiriötilanteiden johtoryhmä kokoontui maanantaina 30.3. kokousaikataulujensa mukaisesti.

Tilanne kaupungin palvelualueilla on rauhallinen. Laajempaa keskustelua kokouksessa käytiin yritysten tukemisesta, kouluruokailusta sekä yt-neuvottelujen aloittamisesta. Oman kokouksensa jälkeen häiriötilanteiden johtoryhmä osallistui maakunnalliseen valmiusfoorumiin.

Häiriötilanteiden johtoryhmän päätöksiä

  • Kaupungin häiriötilanteiden johtoryhmä päätti, että etänä opiskeleville peruskoululaisille tarjotaan huhtikuussa ruokakassi, jonka arvo on 40 euroa.  Kassi sisältää tuotteita, jotka eivät tarvitse kylmäsäilytystäPerheiltä tiedustellaan tarvetta ja kassit jaetaan koulujen kautta. Asiasta tiedotetaan vielä perheitä erikseen.
  • Anttolan, Haukivuoren, Ristiinan, Rantakylän ja Suomenniemen asiointipisteiden aukioloaikoja yhdenmukaistetaan niin, että ne ovat avoinna maanantaista perjantaihin klo 10 – 16. Suomenniemen asiointipiste on avoinna aikaisemman rytminsä mukaisesti maanantaina  ja perjantaina samoilla aukioloajoilla muiden yllä mainittujen asiointipisteiden kanssa. Aukioloaikojen muutokset tulevat voimaan keskiviikkona 1.4.2020 ja kestävät poikkeusolojen ajan.
     
  • Kaupungin myyntilaskujen maksuaika pidennetään 14 vuorokaudesta 30 vuorokauteen tiistaista 31.3.2020 alkaen toistaiseksi. Maksumuistutuksia ja perintää hoitavan Sarastia Kuntaperintä Oy:n kanssa on sovittu joustavasta, asiakkaiden tilanteet huomioivasta toimintatavasta koronakriisin ajaksi.