Huumeiden maahantulo on tyrehtynyt – Essote on varautunut päihteiden käyttäjien ongelmiin

Poliisin julkisuuteen antamien tietojen mukaan huumausaineiden tulo koko maahan on tyrehtynyt rajojen sulkemisen vuoksi. Tämä on johtanut siihen, että päihteiden käyttäjät pyrkivät hankkimaan huumaavia lääkkeitä sosiaali- ja terveyspalvelujen piiristä.

Essoten turvallisuuspäällikkö Seppo Hujanen kertoo, että joitain havaintoja huumetilanteen muutoksesta on näkynyt Essoten piirissä. Kuntayhtymän henkilöstöä on varoitettu päihteiden käyttäjien uusista pyrkimyksistä.

– Essote on ryhtynyt lukuisiin varotoimiin. Esimerkiksi keskussairaalassa vartiointia on lisätty. Meidän kauttamme päihteitä ei kannata yrittää hankkia. Ikäihmisiä kehotamme olemaan päästämättä ketään tuntematonta sisälle. Essoten työntekijöillä on henkilökortti, Hujanen muistuttaa.

Essoten mielenterveys- ja päihdepalvelujen johtaja Minna Mutanen kehottaa päihteiden käyttäjiä hakeutumaan kuntayhtymän riippuvuusvastaanotolle. Hoitajan vastaanotto on avoinna ilman ajanvarausta arkipäivisin kello 8.15 – 10.30. Vastaanoton puhelinnumero on 040 3597 999.

– Riippuvuusvastaanotto toimii aivan normaalisti ja vastaanotolle on turvallista tulla. Huomioithan, että jos sinulle on ylähengitystieoireita, soita aina etukäteen vastaanotolle. Nyt olisi hyvä ja luonteva aika hakea päihdeongelmaan apua riippuvuusvastaanoton palveluista, Mutanen vinkkaa.

Essoten riippuvuusvastaanotto tarjoaa palveluja yli 18-vuotiaille päihde- ja riippuvuusongelmaisille ja heidän läheisilleen. Riippuvuusvastaanotolta saa muun muassa ohjausta ja neuvontaa, hoidon tarpeen arviointia, avokatkaisu- ja avovieroitushoitoa sekä tapaamisia yksilöille, pareille ja perheille.

Lue riippuvuusvastaanotosta täältä.