Häiriötilanteiden johtoryhmän tiedote 6.4.2020

Kaupungin häiriötilanteiden johtoryhmä kokoontui maanantaina 6.4.2020 kokousaikataulunsa mukaisesti. Kokouksen jälkeen Etelä-Savon valmiusfoorumi kävi läpi tilannetta maakuntatasolla.

Häiriötilanteiden johtoryhmän päätöksiä

– Koululaisten ruokakassien jako on aloitettu. Vajaasta 5000 kassiin oikeutetusta lapsesta noin 70 prosenttia on ilmoittanut ottavansa kassin. Häiriötilanteiden johtoryhmä päätti, että kassit jaetaan etänä opiskeleville peruskoululaisille myös toukokuussa.

– Kaupunki valmistelee valtiolta tulevan yksinyrittäjien tuen jakamista yhteistyössä Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy:n kanssa. Tästä tiedotetaan vielä erikseen.

– Kaupunki on käynyt vuoropuhelua konserniyhtiöittensä kanssa yritysvuokrista. Yhtenäisen linjan mukaisesti kaupunkikonserni pyrkii tukemaan yritysten toimintaedellytyksiä muun muassa maksuajoista sopimalla. Tapauskohtaisen harkinnan jälkeen myös vuokrahuojennukset voivat olla mahdollisia. Mahdolliset muutokset vaativat aina vuokralaisen erillisen yhteydenoton.

– Häiriötilanteiden johtoryhmä päätti, että kaupunki ei laskuta perheitä poikkeusolojen aikana varhaiskasvatuksesta niiden päivien osalta, jolloin lapsi on ollut kotona.