Kirjastot tarjoavat monipuolisesti e-aineistoja myös sulkuaikana

Lumme-kirjastot tarjoavat monipuolisesti e-aineistoja myös koronavirusepidemian aiheuttamana sulkuaikana. E-asiakkaaksi pääsee, vaikka ei olisi aiemmin ollut kirjaston käyttäjä tai olisi unohtanut kirjastokorttiin liitetyn salasanan.

Tietoturvasyistä kirjastot eivät voi antaa kirjastokorttiin liitettyä pin-koodia tai uutta kirjastokorttia sähköpostitse tai puhelimitse. Nyt kirjastoon voi kuitenkin saada väliaikaisen tunnuksen, niin sanotun e-asiakkuuden, kirjaston e-aineistojen käyttöä varten.

E-asiakkuuden saa ottamalla yhteyttä omaan kirjastoon puhelimitse, Mikkelin seutukirjaston asiakaspalvelunumero 050 311 7480 palvelee maanantaista perjantaihin kello 10 – 16. E-asiakkaaksi rekisteröimisen yhteydessä asiakkaalta kysytään nimi, kotiosoite, syntymäaika sekä mahdollinen sähköpostiosoite. Tunnus on voimassa vain kirjastojen sulkuajan (ainakin 13.5. asti). Kun kirjastot jälleen avataan, e-asiakastunnukset poistetaan järjestelmästä. E-asiakastunnuksilla ei voi tehdä varauksia Lumme-verkkokirjastossa eikä lainata fyysistä aineistoa.

Kirjastojen yhteystiedot ovat osoitteessa lumme.finna.fi. Sivustolla on myös linkit e-aineistoihin.