Koronatartuntojen määrä jatkaa maltillista kasvua Essoten alueella

Sairaalan julkisivu.

Testien perusteella todettujen koronatartuntojen määrä jatkaa hidasta kasvua Essoten alueella. Maanantaina 6.4. löytyi kaksi uutta tapausta. Molempien tartuntaketjut on selvitetty.

Tartuntojen kokonaismäärä on nyt 35. Essote kertoo nyt myös ensimmäistä kertaa taudista parantuneiden määristä. Nykyisten tietojen perusteella koronaviruksen aiheuttamasta taudista on parantunut noin neljäsosa sairastuneista.

Pieni osa sairastuneita on vaatinut sairaalahoitoa. Essoten alueella ei ole ollut kuolemantapauksia koronaviruksen aiheuttaman taudin takia.

– Olemme suhtautuneet pidättyväisesti parantuneiden lukumääristä kertomiseen. Joillain potilailla tauti on jatkunut lievänä pitkäänkin, joten mitään tarkkoja lukuja on mahdotonta esittää, kertoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Synnytyssaliin voi ottaa mukaan yhden oireettoman tukihenkilön

Synnytysten ohjeistus muuttui 6.4. lähtien koronaviruksen johdosta. Suomen gynekologiyhdistyksen suosituksen ja kaikkien Suomen synnytyssairaaloiden yhteiseen päätökseen mukaisesti myös Essotessa synnyttäjä voi ottaa mukaan synnytyssaliin yhden oireettoman tukihenkilön, joka ei ole oleskellut ulkomailla 14 vuorokautta edeltävästi eikä altistunut varmennetulle COVID-19-infektiolle.

Tukihenkilölle opastetaan tarvittavat suojautumis- ja hygieniaohjeet. Synnytyksen aikana tukihenkilö on samassa huoneessa synnytyksen ajan.

Tukihenkilö ei kuitenkaan voi olla mukana perheosastolla, eikä leikkaussalissa.

Näillä toimilla Essoten synnytysosasto estää omalta osaltaan epidemian leviämistä, jotta sairaalan henkilöstön riittävyys voidaan turvata tulevinakin aikoina.