Kaupungin yt-neuvottelut ovat jatkuneet

Kaupungintalon etuovi.

Mikkelin kaupungin yt-neuvottelut jatkuivat keskiviikkona 8.4. yt-neuvottelukunnan toisella kokouksella.

Kokouksessa käsiteltiin työnantajan laatimaa lomautussuunnitelmaa, jonka mukaan lomautusten piirissä olisi noin 750 henkilöä. Lomautus tulisi koskemaan joiltakin osin kaikkia kolmea kaupungin palvelualuetta. Määrällisesti mitattuna merkittävimmät lomautusuhan alla olevat henkilöstöryhmät ovat ruoka- ja puhtauspalveluiden henkilöstö, koulunkäyntiavustajat ja varhaiskasvatuksen henkilöstö. Kokonaan neuvottelujen ulkopuolella jäävät Mikkelin seudun ympäristöpalvelut, Mikkelin vesilaitos sekä kaupungin perusopetuksen, lukion ja kansalaisopiston opettajat.

Seuraava yt-neuvottelukunnan kokous on keskiviikkona 15.4. Ensi viikon kokouksen tavoitteena on saada neuvottelut päätökseen. Kaupunginhallitus on varautunut pitämään ylimääräisen kokouksen 16.4. Tuossa kokouksessa tarkoituksena on käsitellä neuvottelutulos ja tehdä tarvittavat päätökset.

Kaupunkiin on perustettu resurssipankki, jota koordinoi henkilöstöresurssiryhmä. Resurssipankki kokoaa tarjolla olevat työt ja tarjoaa niitä mahdollisesti lomautusuhan alla oleville tai niille henkilöille, joilla palkanmaksun on keskeytetty.