Mikkelin kaupunkikonserni tukee yrityksiä

""

Mikkelin kaupunki konserniyhtiöineen käy aktiivista vuoropuhelua yksittäisten yritysten lisäksi muun muassa yrittäjäjärjestön, kauppakamarin ja ELY:n kanssa. Kaupunki reagoi paikallisten yritysten koronaviruksesta aiheutuvaan taloudelliseen hätään ja maksuvalmiuden nopeaan heikentymiseen ryhtymällä omalta osaltaan toimiin asian korjaamiseksi. Tässä kootusti ne toimenpiteet, joiden avulla kaupunki yhdessä konserniyhtiöittensä kanssa auttaa nyt yrityksiä.

Yritysten Koronalinja palvelee numerossa 010 340 3080
Mikkelin seudun yrityksille on avattu Koronalinja, jolta yritykset saavat talous- ja rahoitusneuvontaa. Linja palvelee maanantaista perjantaihin klo 8-16. Mikkelin kaupungin konserniyhtiö Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy:n yritysneuvojat opastavat ja auttavat yrityksiä tekemään myös Business Finlandin ja ELY-keskuksen rahoitushakemuksia.

Yksinyrittäjien tuen hakeminen 15.4.2020 alkaen
Mikkelin kaupunki valmistautuu ottamaan vastaan yksinyrittäjien toimintatukihakemuksia. Yksinyrittäjätuki on valtion myöntämä 2000 € suuruinen tuki yksinyrittäjälle, jonka liiketoimintaan koronavirus on aiheuttanut häiriöitä. Tuki haetaan yrityksen sijaintikunnasta. Tuen haku avautui Mikkelissä keskiviikkona 15.4. Lue lisää.

Yritystilojen vuokranmaksuun tarvittaessa pidennyksiä
Kaupunkikonsernin yhtenäisen linjan mukaisesti kaupunki on valmis pidentämään yrityksien vuokranmaksuaikoja niiden yritysten osalta, joiden vuokranmaksukyky on koronaviruksesta aiheutuneen tilanteen perusteella heikentynyt. Tämä koskee niitä laskuja, joita ei ole vielä lähetetty. Tapauskohtaisen harkinnan jälkeen myös vuokrahuojennukset voivat olla mahdollisia.

Ostolaskujen maksamisen aikaistaminen
Kaupunki aikaistaa laskujen maksamista yrityksille. Toimenpiteellä voidaan nopeuttaa laskun maksua keskimäärin yhden viikon verran. Toiminta ei edellytä palvelun tuottajilta toimenpiteitä.

Kaupungin myyntilaskujen maksuaikojen pidentäminen
Kaupungin myyntilaskujen maksuaika pidennetään 14 vuorokaudesta 30 vuorokauteen tiistaista 31.3.2020 alkaen toistaiseksi. Maksumuistutuksia ja perintää hoitavan Sarastia Kuntaperintä Oy:n kanssa on sovittu joustavasta, asiakkaiden tilanteet huomioivasta toimintatavasta koronakriisin ajaksi.

Maksulliseen kadunvarsipysäköintiin yhden tunnin maksuton aika
Kaupunki helpottaa ravintoloiden ja kivijalkakauppojen toimintaedellytyksiä tuomalla yritysten asiakkaille maksuttoman tunnin pysäköinnin maksullisiin kadunvarsipysäköintipaikkoihin. Toimenpiteellä helpotetaan yrityksissä asiointia ja ravintoloista tapahtuvaa ruoan ulosmyyntiä.

Yritysten infosivut osoitteessa www.mikseimikkeli.fi/korona-info
Yrityksille tärkeät koronatiedot on koottu yhteen Mikkelin kehitysyhtiö Miksein sivujen alle. Sivuille päivitetään päivittäin tuoretta tietoa yritysrahoituksesta sekä muista yritysten arkeen vaikuttavista uudistuksista.

Artikkelia päivitetty 15.4.