Mikkelissä aletaan jumpata parvekkeilla

Mikkelissä viikko 17 eli 20.–24.4. on parvekejumppaviikko!

Ikäihmisille jalkojen lihasvoima ja tasapaino ovat erityisen tärkeitä liikkumiskyvyn säilyttämiseksi. Koronavirusepidemian laajenemisen hidastamiseksi tehdyt toimet ovat pitäneet erityisesti ikäihmiset kotioloissa. Niinpä monella on liikkuminen vähentynyt oleellisesti. Tuttujen liikuntaryhmien ja ystävien kanssa ulkoilun ollessa tauolla olisikin muun arkiaktiivisuuden lisäksi tärkeää ottaa kotijumppa mukaan päivittäiseen ohjelmaan.

Estery ry:n ja Mikkelin teatterin parvekelaulutilaisuudet innostivat Mikkelin kaupunkia, Essotea ja Etelä-Savon Liikuntaa kokeilemaan parvekejumppia. Parvejumppia järjestetään viikon aikana useamman eri kerrostaloalueen pihalla niin, että asukkaat voivat osallistua noin 15 minuutin jumppaan omalta parvekkeelta tai ikkunasta liikkeitä seuraten. Liikkeet ovat helppoja perusliikkeitä. Suuri osa jumppaliikkeistä perustuu Ikäinstituutin Kävely kevyemmäksi -ohjelmaan, joka julkaistaan 16.4. ilmestyvässä Mikkelin Kaupunkilehdessä. Näin kotijumppa on kaikkien ulottuvilla, huolimatta siitä osuuko parvekejumppa juuri omaan kotipihaan.

Parvekejumppien ja Kävely kevyemmäksi jumppaohjelman lisäksi muun muassa Yle ja Helsingin kaupunki tekevät yhteistyötä ja lähettävät kymmenen minuutin jumppahetkiohjelmaa arkiaamuisin TV2:lla kello 8.50 ja uusintana kello 15.50. Jumppahetki on suunniteltu erityisesti ikäihmisten ja etätöissä taukoliikuntaa kaipaavien tarpeisiin. Jumppaohjelmia on paljon tarjolla myös netissä ja erityisesti ikäihmisille sopia ohjelmia on osoitteessa www.ikainstituutti.fi tai www.voitas.fi.          

Parvekejumppien aikataulu ja jumppapaikat

Maanantaina 20.4.

klo 13.00 Graani, Graanintie 21, As Oy Laivurin edessä rannassa

klo 13.45 Tuppurala, Pohjankaaren tornitalot

klo 14.30 Peitsari, Peitsarinkuja 3 A–C, sisäpiha 

Tiistaina 21.4.  

klo 13.00 Saksala, Teljokuja 5, leikkipuisto

klo 13.45 Keskusta, Vuorikatu 2, sisäpiha

klo 14.30 Keskusta, Porrassalmenkatu 24, sisäpiha

Keskiviikkona 22.4

klo 13.00 Laajalampi, Kaituentie 27, sisäpiha

klo 13.45 Kaituentie 46, talojen välissä

klo 14.30 Hiihtomäentie 5, tien päässä

Torstaina 23.4. 

klo 13.00 Jalavapuiston palvelutalon sisäpiha, Kastanjakuja 3

klo 13.45 Vesitorninkatu 6, leikkipiha

klo 14.30 Lehmuskodin parvekkeiden edessä, Jalavakatu 5

Perjantaina 24.4. 

klo 13.00 Pohjolankatu 20, Siekkilä 

klo 13.45 Nuijamiestenkatu 23