Suomen hallitus kertoi uusimmasta koronastrategiastaan

Suomen hallitus tiedotti keskiviikkona 22.4. koronavirusstrategiastaan. Rajoitustoimia puretaan asteittain ja hallitusti.

Tärkeimpänä tavoitteena on edelleen estää viruksen leviämistä yhteiskunnassa, turvata terveydenhuollon kantokyky ja suojella erityisesti riskiryhmiin kuuluvia ihmisiä.

Hallitus on arvioinut, että Suomessa on mahdollista siirtyä asteittaiseen ja hallittuun rajoitusten purkuun ja tehostettuun epidemian hallintaan. Kyseessä on niin sanottu hybridistrategia, joka sisältää laajan koronavirustestauksen, tehokkaan tautiketjujen jäljityksen, sairastuneiden eristämisen ja altistuneiden karanteenin. Valmisteilla on myös mobiilisovellus koronaviruksesta.

Kesä- ja heinäkuun suuret tapahtumat on peruttu 

Suomi jatkaa yli 500 hengen yleisötilaisuuksien kieltoa ainakin 31.7. saakka. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kaikki tämän kokoluokan yleisötapahtumat joudutaan perumaan. Varmistuneista peruuntumisista tiedottavat tapahtumanjärjestäjät.

Suomen hallitus seuraa tarkasti tehtyjen päätösten vaikutuksia taudin etenemiseen ja on tarvittaessa valmis uusiin toimiin, mikäli tilanne niin vaatii.