Etelä-Savon koronatilanne jatkuu rauhallisena – Essote on varautunut tartuntamäärien kasvuun

Keskussairaalan käytävä ja opastetauluja.

Laajasta testauksesta huolimatta Essoten alueella ei ole löytynyt uusia koronavirustartuntoja lauantain jälkeen 18.4 jälkeen. Mikkelin keskussairaalan osastohoidossa on koronan takia enää yksi henkilö, eikä ketään ole tehohoidossa.

Valtaosa aiemmin sairastuneista on jo parantunut.

– Rauhallinen tilanne johtuu tartuntaketjujen katkaisusta. Kaikkiaan testattuja on yli tuhat. Päivittäin olemme testanneet nyt noin 40 – 70 henkilöä, kertoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Epidemia ei ole Seppälän mukaan kuitenkaan vielä alueellisesti alkanut. Essotelta muistutetaan, että varattuja lääkärinaikoja ei ole nyt tarpeellista perua.

– Toivomme toki, ettei se ala ainakaan laajana. Olemme varautuneet toki hyvin siihen, että se voi lähteä milloin tahansa taas liikkeelle. Varatuille ajoille kannattaa nyt todella tulla: kun korona lopahtaa, meillä tulee olemaan jonoja. Aivan liian moni peruu aikoja, Seppälä sanoo.