Peitsarissa, Laajalammella ja Anttolassa voi seikkailla hyvän mielen rasteilla

Hyvän mielen rastirata avautuu Peitsarissa, Anttolassa ja Laajalammella lauantaina 25.4. ja rasteille pääsee 31.5. asti. Mikkelin alueen asukkaille suunnatuilla rasteilla voi tehdä ympäristötaidetta, kirjoittaa ja piirtää, leikkiä, tehdä liikunnallisia tehtäviä ja rauhoittua luonnossa. Rastit sijaitsevat Peitsarissa uimarannan läheisyydessä, Laajalammella rantatiellä ja Anttolassa kirkon ja palokunnan välisessä metsässä. 

Mikkelin alueen kehittämishankkeiden toimijat yhdistivät voimansa ja rakensivat rastiradan, jonka tarkoituksena on kannustaa ihmisiä ulkoilemaan. Rastien tarkoituksena on myös tarjota mukavaa tekemistä ja hyvää mieltä korona-aikaan kaikenikäisille ihmisille.

– Toivomme, että rastit houkuttelevat lähtemään luontoon joko yksin tai yhdessä läheisten kanssa, kertoo Hyvinvoiva asukas -hankkeen projektipäällikkö Annastiina Vesterinen Xamkista.

– Myös opettajat voivat kannustaa oppilaita käymään rasteilla vaikka liikuntatuntien puitteissa.

Rastiradan tekijäporukka kannustaa rasteilla kävijöitä ottamaan kuvan itsestä tai ympäristöstä ja jakamaan sen somessa tunnisteella #hyvänmielenrastit. Kuvan voi julkaista myös Hyvän mielen rastit -Facebook-tapahtumassa.