Essoten alueella kolme uutta koronatartuntaa

Sairaalan julkisivu.

Viikonlopun aikana Essoten alueelta on löytynyt kolme uutta koronavirustartuntaa. Kaksi tartunnoista löytyi Sairilan koulukodista, joka on Mikkelissä sijaitseva Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen alainen lastensuojeluyksikkö.

– Sairilan koulukodin oppilaiden läheisiin on oltu yhteydessä. Essote testaa laajasti yksikön työntekijöitä ja nuoria. Todetut tartunnat rajautuvat yhteen asumisyksikköön ja altistuneet on asetettu karanteeniin, kertoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Sairilan koulukodissa on 26 asiakaspaikkaa ja noin 70 työntekijää.

Kolmas alueen uusi tartunta on tullut tietoon muualta Suomesta. Henkilö asuu Etelä-Savossa, mutta käy töissä muualla.

– Molemmissa tapauksissa altistuneita on paljon ja tartuntaketjujen selvitykset ovat käynnissä. Muut tartuntaketjut ovat pääosin tiedossa, Seppälä sanoo.