Vappua vietetään poikkeusoloissa – Poliisi valvoo tehostetusti rajoitusten noudattamista

Patsas kirjaston edustalla.

Tämän vuoden vappua vietetään koronaviruksen aiheuttamissa poikkeusoloissa ilman kokoontumisia ja kulkueita. Itä-Suomen poliisi kertoo valvovansa tehostetusti rajoitusten noudattamista.

Itä-Suomen alueella ihmisten kokoontuminen on ollut hyvin vähäistä. Poliisi toivookin hyvän ja vastuullisen toiminnan jatkuvan myös vapun aikana.

Poliisi valvoo vappuna kokoontumis- ja ravitsemisliikkeitä koskevien rajoitusten noudattamista, mutta vastuullisen käyttäytymisen odotetaan lähtevän edelleen jokaisesta itsestään. Poliisi toivoo, että aikuiset seuraavat lastensa tekemisiä ja ohjaavat heitä vastuulliseen toimintaan.

Julkisten kokoontumisten kielto koskee kaikkia kokoontumislain yleisiä kokouksia ja yleisötilaisuuksia, joissa olisi enemmän kuin kymmenen henkilöä. Valtioneuvosto on lisäksi antanut suosituksen välttää tarpeetonta oleskelua yleisillä paikoilla.

Mikkelissä poliisivalvonnan keskeisimmät alueet ovat Kirkkopuisto ja Naisvuori. Valtakunnallista virtuaalivappua voi viettää osoitteessa virtuaalivappu.fi.