Ruokakassitilauksien määrä nousi merkittävästi

Peruskoululaiset ja lukiolaiset ovat tehneet toukokuuksi yhteensä 4830 ruokakassitilausta. Tilaamisesta tiedotettiin perheitä Wilma-viestein. Suomen lisäksi viestejä lähetettiin myös englanniksi, persiaksi ja arabiaksi. Kielet valittiin tarvearvioinnin perusteella.

Valittavana oli huhtikuun tapaan peruskassi tai kasviskassi. Kasvisvaihtoehdon peruskoululaisista ja lukiolaisista valitsi vajaa neljännes.

Peruskoululaisille kasseja varattiin liki tuhat kassia enemmän kuin toukokuussa.  Tämä tarkoittaa, että noin 90% oppilaista on ilmoittanut ottavansa ruokakassin.

Lukiolaisille kassi tarjottiin nyt ensimmäistä kertaa. Lukiolaisilta tilauksia tuli yhteensä noin 500 kappaletta, joka tarkoittaa 65% päivälukiolaisista on tehnyt ruokakassitilauksen.

”Hyvät kokemukset huhtikuulta sekä positiivinen medianäkyvyys osaltaan varmasti vaikuttivat toukokuun tilausten määrään”, ruoka- ja puhtauspalveluiden palvelujohtaja Mia Hassinen arvioi. Kassien jakelu toteutetaan 5.-15.5.2020 välisenä aikana koulukohtaisen aikataulun mukaan.