Esedu jatkaa opetusta etänä valtioneuvoston suosituksen mukaan

Ammatillista koulutusta koskevat rajoitukset päättyvät 13.5. Valtioneuvosto kuitenkin suosittelee, että ammatillisten oppilaitosten etäopetusta jatketaan kuluvan lukukauden loppuun asti.

Etelä-Savon ammattiopisto Esedu on päättänyt, että Esedun opetus jatkuu pääosin etäopetuksena lukuvuoden loppuun saakka. Päätös koskee kaikkea Esedun tarjoamaa opetusta. Erityityistarpeesta Esedulla voi järjestää lähiopetusta korkeintaan 10 opiskelijan ryhmälle. Myös näyttöjä saa oppilaitoksen tiloissa järjestää välttämättömissä tilanteissa, kuten tähänkin saakka, turvavälejä ja hyvää hygieniaa noudattaen.

Elokuun alusta alkaen ryhmiä voidaan ottaa lähiopetukseen uuden lukuvuoden alkaessa. Jos koronavirustautitilanne muuttuu merkittävästi, lähiopetuksen määrää tarkastellaan uudelleen.

Koko Esedun henkilöstö jatkaa etätyössä toistaiseksi valtioneuvoston suosituksen mukaisesti, jos se oman tehtävän kannalta on mahdollista. 

Esedun kevään valmistujaisjuhla on päätetty pitää etänä. Valmistujaisjuhla toteutetaan virtuaalisesti perjantaina 29.5. kello 10.

Opiskelijoille jaossa ruokakassit toukokuussa

Esedu järjestää toukokuussa ruokakassijaon opiskelijoille uudelleen poikkeusolojen vuoksi. Tilauslomake on avattu opiskelijoille Wilman kautta. 

Ruokakasseihin ovat oikeutettuja perustutkinto-opiskelijat ja VALMA-opiskelijat pois lukien koulutussopimus- ja oppisopimusjaksolla sekä työvoimakoulutuksessa olevat opiskelijat. Eli ruokakasseihin eivät ole oikeutettuja ne opiskelijat, joille maksetaan ruokarahaa tai jotka saavat palkkaa työelämäjaksoilta.