Mikkelin kaupunki avaa porrastetusti palveluitaan

Kaupungintalon etuovi.

Kaupungin häiriötilanteiden johtoryhmä kokoontui keskiviikkona 6.5. Kokouksessaan johtoryhmä linjasi valtioneuvoston ohjeistusten perusteella muutoksista kaupungin palveluissa seuraavasti.

Paikallisliikenne

14.5.2020 alkaen Mikkelin paikallisliikenne siirtyy kesäaikatauluihin.

Kirjastot

Kirjastot aukeavat yleisölle 1.6.2020 alkaen. Kirjaston toiminta järjestetään niin, että valtioneuvoston ohjeistukset huomioidaan ja kirjastossa käyminen on turvallista. Varausten nouto käynnistyy maanantaina 11.5. paitsi Otavan kirjastossa, josta noudot ovat mahdollisia 15.5. alkaen.  Kellonajoista ja muista yksityiskohdista tiedotetaan erikseen.

Ulko- ja sisäliikuntapaikat

Valtioneuvoston ohjeistuksen mukaisesti ulkoliikuntapaikat avataan Mikkelissä 14.5.2020 alkaen niin, että noudatetaan 10 henkilön rajaa 31.5. asti, minkä jälkeen maksimihenkilömäärä on 50 henkilöä.  Kesän maksulliset käyttövuorot ulko- ja sisäliikuntapaikoilla sekä kuntosaleilla alkavat 1.6.2020 alkaen. Uimahallit avataan yleisölle 6.8.2020. Liikuntapaikoilla tulee noudattaa hyvää käsihygieniaa, huomioida turvavälit ja sallitut henkilömäärät.

Museot sekä nuoriso-, kerho- ja harrastetilat

Museot avautuvat porrastetusti 1.7.2020 alkaen. Nuoriso-, kerho- ja harrastetiloja voidaan avata tarpeen mukaan 1.6.2020 alkaen. Toiminnan avaaminen tapahtuu turvallisesti valtioneuvoston ohjeistukset huomioiden.

Tapahtumat

Kaupungin tekemät linjaukset suurten yleisötapahtumien perumisesta pysyvät voimassa. Valtioneuvoston antamien rajoitusten suomissa rajoissa kaupunki voi järjestää pienimuotoisempaa kulttuuritoimintaa 1.6.2020 alkaen. Näistä tapahtumista tiedotetaan erikseen.