Museot avautuvat asteittain 1.7. alkaen

Mikkelin kaupungin museot avautuvat asteittain 1.7. alkaen.

Suomen valtioneuvosto on linjannut, että museot voidaan avata yleisölle 1.6. alkaen, niiden suljettua ovensa 15.3. koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Mikkelin kaupungin museokohteita ei ole kuitenkaan mahdollista avata tässä aikataulussa museoiden työntekijöiden lomautuksista johtuen. 

Heinäkuun alussa yleisölle avataan Päämajamuseo, Viestikeskus Lokki, Suur-Savon museo ja kesäkohteet Harjukosken mylly ja Pien-Toijolan talonpoikaismuseo. Mikkelin taidemuseo avataan Mikkelin 12. kuvitustriennalen valmistuttua elokuun alussa. Asiasta tiedotetaan myöhemmin lisää.

Tänä vuonna Mannerheimin salonkivaunua ei avata 4.6. yleisön ja henkilökunnan turvallisuuden varmistamiseksi. Kyseisessä kohteessa asianmukaisten turvavälien pitäminen ei ole mahdollista. Myöskään Kivisakasti ei avaudu yleisölle tänä kesänä samasta syystä.

Koronavirus vaikuttaa museoiden toimintaan niiden avauduttua. Museokohteissa otetaan huomioon asiakasmäärille annetut rajoitukset ja kiinnitetään erityistä huomiota puhtauteen esimerkiksi käsidesin ja kassoille suojaksi asennettujen pleksien myötä.