Viranomaiset muistuttavat: Koronaohjeistuksia tulee edelleen noudattaa

Etelä-Savon valmiusfoorumi piti perjantaina 8.5. kokouksen, jossa käytiin läpi maakunnan tilannetta koronavirusaikaan.

Etelä-Savossa tilanne on ollut pitkään rauhallinen koronavirustilanteen osalta. Essoten alueella perjantaina ilmoitettu positiivinen koronatulos kuitenkin osoittaa, ettei tilanne ole ohi. Voimassaolevia ohjeita tulee edelleen noudattaa ja kiinnittää erityistä huomiota käsi- ja yskimishygieniaan sekä suojaetäisyyksiin. 

Maakunnassa perusopetuksen osalta koulujen lähiopetuksen järjestämistä suunnitellaan opetus- ja kulttuuriministeriön sekä sosiaali- ja terveysministeriön ohjeiden perusteella, yhteistyössä Essoten ja Sosterin kanssa. Toisen asteen oppilaitokset ja korkeakoulut jatkavat opetustaan etänä.

Jatkossa Etelä-Savon valmiusfoorumi kokoontuu vain kerran viikossa, perjantaisin, ellei tilanne toisin vaadi. Kokousten sisällöistä tiedotetaan tarpeen mukaan.